Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kırmızıda geçti, yayaları ezdi

13 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Çin'de yayaları ezen araçların meydana getirdiği trafik kazaları kameralara yansıdı.

Çin devlet televizyonu CCTV'de yer alan görüntülerde, Wuxi şehrindeki dört yol üzerinde meydana gelen trafik kazalarına yer verildi. Haberde, kendisine yeşil ışık yanan ve yol geçiş üstünlüğü bulunan yayalara çarpan araçların görüntüleri yayınlanırken, araçlara yönelik kırmızı ışıkta geçmenin doğurduğu olumsuz sonuçlar ve yayaların daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

İlk trafik kazasında yavaş yavaş karşıdan karşıya geçen genç kadına otomobilin çarpması ve ayağının üzerinden geçtiği görülüyor. İkinci kazada ise siyah renkli araba orta yaşlı bir kadına çarparak aracın altına alıyor.

Görüntülerde ayrıca ticari taksinin yaşlı bir adama çarpması ve belediye otobüsünün iki Çinliyi ezmesi dikkat çekti. Haberde ayrıca, şehirde çok kullanılan bazı bölgelerdeki trafik lamba eksikliğine vurgu yapıldı.

Çin'deki kanunlara göre yaya ve bisikletlilerin araba ve benzeri araçlara karşı bulunan hukuksal üstünlüğünden dolayı genellikle yayalar ve bisiklet kullanıcıları trafik kurallarına dikkat etmiyor.

Öte yandan, ülkedeki trafik ışıkları kuralına göre, yayalara yeşil ışık yandığı anda aynı zamanda diğer araçlara da yeşil ışık yanabiliyor. Bu da trafikte sıkışıklık veya hazin sonuçların doğurduğu kazalara yol açabiliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı