Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Haziran Ayinda Issizlik Orani Yüzde 9,2'Ye Çikti'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Haziran ayinda issizlik orani yüzde 9,2’ye çikti. Yükselise ragmen issizlik orani tek hanede ve 2024 geneli için yüzde 10,3 olan OVP tahmininin altinda kalmaya devam etti" dedi

Yilmaz, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Haziran ayinda issizlik oraninin yüzde 9,2’ye çiktigini bildirdi. Yükselise ragmen issizlik oraninin tek hanede ve 2024 geneli için yüzde 10,3 olan OVP tahmininin altinda kalmaya devam ettigini belirten Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Haziran ayindaki artista enflasyonla mücadele sürecinde uygulanan sikilastirici politikalarin yani sira Haziran ayina özgü geçici etkiler de söz konusu. Haziran ayinda okullarin tatile girmesi ile is arayanlarin sayisindaki artis ve 9 günlük Kurban Bayrami tatili degerlendirilmesi gereken etkiler arasinda. Bir yandan baslamis olan dezenflasyon sürecini devam ettirirken, diger yandan bu sürecin büyüme ve istihdam üzerindeki kisa dönemli etkilerini dikkatle izliyor ve bu etkileri azaltmaya dönük çabamizi sürdürüyoruz. Reel sektör yatirimlarina dönük seçici kredi ve tesvikler, yatirim ortamini iyilestirici düzenlemeler, ihracati önceleyen vergi oranlari ve uygun kosullu finansman, istihdam edilebilirligi artirmaya dönük mesleki egitim ve isgücü politikalari bu çerçevede izledigimiz politikalar arasindadir. Amacimiz istikrar içinde dengeli büyümek, istihdam imkanlarimizi gelistirmek, insan odakli ve kapsayici kalkinma ile sosyal refahi kalici olarak artirmaktir. Dönemsel olarak enflasyonla mücadele ve büyüme arasinda denge kurmada bazi zorluklar yasansa da orta ve uzun vadede bu iki hedef uyum içindedir. Fiyat istikrari öngörülebilirligi ve güven ortamini pekistirerek sürdürebilir büyüme için de güçlü bir zemin olusturmaktadir."
Kaynak: İHA