2 Ayri Dolandiricilik Olayinin Süphelileri Tutuklandi

Antalya’da kendisini polis olarak tanitarak etki altin aldiklari yabanci uyruklu vatandaslardan toplam 500 bin TL degerinde ziynet esyasi ve nakit para alan 2 süpheli tutuklandi.

Antalya’da kendilerini polis olarak tanitan ve magdur vatandaslardan nakit para ve ziynet esyasi aldiklari belirlenen 2 süpheli çikartildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 26 Temmuz günü meydana gelen bir olayda, telefonla irtibata geçtigi yabanci uyruklu N.Ö.’ye kendisini polis olarak tanitan I.D., kimliginin terör eyleminde ve kuyumcu soygununda kullanildigini belirtti.

Baski altina aldigi N.Ö.’den 250 bin TL degerinde ziynet esyasi alan I.D. Antalya Emniyet Müdürlügü ekiplerinin çalismasi sonucu yakalandi.

Iki süpheli tutuklandi

31 Temmuz’da meydana gelen bir baska olayda ise yabanci uyruklu oldugu ögrenilen R.M. ile telefon yolu ile iletisime geçen M.R. isimli sahis, kimliginin terör eyleminde kullanildigi yalani ile R.M.’den para talep etti. Baski altina aldigi R.M.’den 240 bin TL nakit para alan M.R. süpheli KGYS görüntüleri ve çevrede bulunan is yerlerine ait güvenlik kamera görüntülerinin detayli incelenmesi sonucu kisa sürede yakalandi. Her iki olayin süphelileri emniyetteki islemlerinin ardindan “Nitelikli Dolandiricilik” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA