Osmancik'a Atanan Kaymakam Duman Sehitligi Ziyaret Etti

Osmancik Kaymakami olarak atanan Furkan Duman, ilçedeki görevine basladi. Kaymakam Duman ilk is olarak sehitligi ziyaret ederek dua etti.

Osmancik'a Atanan Kaymakam Duman Sehitligi Ziyaret Etti
Resmi Gazete’de yayimlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Van’in Tusba Kaymakamligi’ndan Osmancik’a atanan Furkan Duman, ilçedeki görevine basladi.

Duman’i Hükümet Konagi bahçesinde Belediye Baskani Ahmet Gelgör ve daire amirleri karsiladi. Kaymakamlik toplanti salonunda daire amirleri ile tanisan Kaymakam Furkan Duman, kamu kurumlarinin genel isleyisi, vatandasa verilen hizmetler ve birimlerin faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

Ilk is olarak sehitligi ziyaret etti

Osmancik Kaymakami Furkan Duman, göreve basladigi ilk gün Asri Mezarlik’ta bulunan sehitligi ziyaret etti. Ilçe protokolü ile yapilan ziyarette Kur’an-i Kerim okundu, tüm sehitler dualarla anildi.

Furkan Duman kimdir?

1982 yilinda Siirt ili Eruh ilçesi Bilgili köyünde dogdu. Ilkokul, ortaokul ve lise ögrenimini Gaziantep’te tamamladi. 1999 yilinda Cumhuriyet Üniversitesi I.I.B.F. Kamu Yönetimi Bölümünü kazandi ve 2003 yilinda bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2003 yilinda ayni üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalinda yüksek lisansa basladi ve 2006 yilinda "Belediyelerde Yönetisim ve Müsteri-Vatandas Algisi Tartismalari" konusundaki tezi tamamlayarak mezun oldu.

2007 yilinda Maliye Bakanligi’nin açtigi Vergi Denetmenligi sinavini kazanarak Vergi Denetmen Yardimcisi olarak göreve basladi.

2009 yilinda Içisleri Bakanligi’nin açtigi Kaymakam Adayligi sinavini kazandi ve 2010 yili Subat ayinda göreve basladi.

Çesitli stajlardan sonra yurt disi staji için gittigi Ingiltere’de Kamu Yönetimi alaninda "Türkiye’de 2000 Sonrasi Yerel Yönetimler Alaninda Yapilan Yasal Reformlarin Yeni Kamu Yönetimi Anlayisi Açisindan Degerlendirilmesi" konusundaki tezini tamamlayarak ikinci yüksek lisansini yapti.

Tusba Kaymakamligindan önce Gaziantep’in Araban ilçesinde Kaymakam Vekilligi, Afyonkarahisar-Kizilören Kaymakamligi, Isparta-Sütçüler Kaymakamligi, Sanliurfa- Hilvan Kaymakamligi ve Van-Tusba Kaymakamligi yapmistir. Evli ve üç çocuk babasidir.
Kaynak: İHA