Bakan Isikhan'dan Filistin Için Uluslararasi Sendikalara Çagri

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Israil durdurulmadikça insan haklari, çalisma haklari ve insanliktan söz etmek imkansizdir. Bu vesileyle isçi ve isveren örgütlerini, uluslararasi örgütleri güçlü bir sekilde acil ateskes, insani yardim, boykot ve grev çagrisinda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Bakan Isikhan'dan Filistin Için Uluslararasi Sendikalara Çagri
Bakan Isikhan, Uluslararasi Çalisma Örgütü’nün (ILO) 112’nci Uluslararasi Çalisma Konferansi çerçevesinde düzenlenen Filistin özel oturumuna katildi.

Oturumda konusan Isikhan, Arap topraklarindaki isçilerin durumuyla ilgili özel oturum düzenlemesinden dolayi ILO Genel Direktörünü takdir ettigini belirtti.

Israil’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana isgal ve saldirilarini sürdürdügünü belirten Bakan Isikhan, "15 binden fazla çocuk hayatini kaybetmis, 35 bin Filistinli öldürülmüs, 80 bin kisi yaralanmis ve 2 milyon kisi yerinden edilmistir. Bu, yakin tarihin en agir katliamidir. Gazze’nin ekonomisi ve isgücü piyasasi, yaygin issizlik ve altyapinin tahrip olmasiyla birlikte çökmüstür. Gazetecilerin, BM personelinin ve insani yardim çalisanlarinin hedef alinmasi Gazze’deki uygulanan vahseti ortaya koymaktadir” diye konustu.



“Türkiye, Gazze’ye insani yardim saglayan lider ülke konumundadir”

Uluslararasi toplumun sessizligi ve eylemsizliginin uluslararasi sistemin basarisizliginin açik bir göstergesi olduguna dikkati çeken Isikhan, “Türkiye her zaman Filistin halkiyla dayanisma içinde olmus, Gazze’de akan kani durdurmak ve Israil’in saldirganligina karsi koymak için yorulmadan çalismistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in güçlü ve vizyoner liderliginde Türkiye, Gazze’ye 54 bin ton insani yardim ulastirarak, Gazze’ye insani yardim saglayan lider ülke konumundadir. Uluslararasi toplum, Filistin halkina olan borcunu ancak 1967 sinirlarina dayali, bagimsiz, egemen ve cografi bütünlüge sahip, baskenti Dogu Kudüs olan bir Filistin devleti kurarak ödeyebilir” ifadelerine yer verdi.

“Isçi ve isveren örgütlerini, uluslararasi örgütleri ateskes ve grev çagrisinda bulunmaya davet ediyoruz”

Filistin halki ile dayanisma gösteren ve somut adimlar atan ülkeleri takdir ettiklerini de sözlerine ekleyen Isikhan, “Son BM Genel Kurulu karari ve dünya çapindaki ögrencilerin tepkileri, Filistinlilerin haklarina artan destegi göstermektedir. Gazze’de saglik hizmeti veren hastaneler, üniversiteler, okullar, kamu hizmeti binalari bombalanmistir. Ses yükseltmek ve tepki göstermek için daha ne beklenmektedir. Isledigi katliamlar nedeniyle Israil dünyanin kaldirmasi imkansiz bir yük haline gelmistir. Israil durdurulmadikça insan haklari, çalisma haklari ve insanliktan söz etmek imkansizdir. Bu vesileyle isçi ve isveren örgütlerini, uluslararasi örgütleri güçlü bir sekilde acil ateskes, insani yardim, boykot ve grev çagrisinda bulunmaya davet ediyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA