MSKÜ'ye Mekanda Erisilebilirlik 'Turuncu Bayrak' Ödülü Verildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Ziraat Fakültesi, Yüksekögretim Kurumu (YÖK) tarafindan her yil verilen “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nisan Ödülleri” çerçevesinde “Mekanda Erisilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülüne layik görüldü.

MSKÜ'ye Mekanda Erisilebilirlik 'Turuncu Bayrak' Ödülü Verildi


YÖK, engelli bireylerin yüksekögretime tam, etkin ve esit katilimini saglamak amaciyla yüksekögretim kurumlarinin çalismalarini degerlendiriyor. Bu degerlendirmeler sonucunda, 2024 Yili Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nisan Ödülleri; Mekanda Erisilebilirlik (Turuncu Bayrak), Egitimde Erisilebilirlik (Yesil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erisilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üç kategoride veriliyor. MSKÜ Fethiye Ziraat Fakültesi, bu degerlendirmeler sonucunda “Mekanda Erisilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülüne layik görüldü.



MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, engelli ögrencilerin daha iyi sartlarda egitim almalari için önemli çalismalara imza attiklarini vurgulayarak, bu kapsamda yürütülen çalismalara katki saglayan Üniversite Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörlügü, akademik ve idari personel ile tüm ögrencilere tesekkür etti. Prof. Dr. Kaçar, bu ödülün üniversitenin erisilebilirlik konusundaki kararliligini ve basarilarini gösterdigini belirtti.

Kaynak: İHA