Tarsus'ta Saglikli Yasam Danisma Merkezi Hizmete Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarsus ilçesinde Atatürk Parki Saglikli Yasam Danisma Merkezi’ni hizmete açti.

Tarsus'ta Saglikli Yasam Danisma Merkezi Hizmete Açildi
Saglik Isleri Dairesi Baskanligi koordinesinde açilan merkezde psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri veriliyor. Merkezden ayrica 16-18 yas araligindaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek.

Fizyoterapist Çelik: "Fibromiyalji, skolyoz gibi tanilari olan bireylere destek veriyoruz"

Fizyoterapist Tayfur Çelik, hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasinda hizmet verdikleri merkezde, fibromiyalji, skolyoz gibi tanilari olan bireylere destek verdiklerini belirtti.

Ihtiyaç duyan tüm vatandaslari merkeze beklediklerini ifade eden Çelik, "Kas ve eklem agrisi olan vatandaslarin agrilarini azaltmak, skolyoz tanisi almis bireylerin postürünü düzeltmek amaciyla egzersiz danismanligi veriyoruz. Ayrica hamilelerin gebelik sürecini daha rahat atlatabilmeleri için nefes egitimi, omurga sagligi egitimi, pelvik taban kaslarini güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.



Diyetisyen Saban: "Kisiye özel beslenme programlari hazirliyoruz"

Diyetisyen Gaye Saban da beslenmenin, hayatin her noktasinda önemli role sahip oldugunu belirterek, merkeze gelen kisilere özel beslenme programlari hazirlayacaklarini ifade etti.

Türkiye’de 3 kisiden birinin obez kategorisinde oldugunu vurgulayan Saban, "Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastaliklari gibi kronik hastaliklarin yönetilmesi noktasinda beslenme danismanligi veriyoruz. Yeme bozuklugu olan kisileri ile obeziteye sahip olan bireylerin beslenme noktasinda egitimlerini sagliyoruz Beslenme danismanligiyla bu tarz rahatsizliklarin, kronik hastaliklarin önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konustu.



Psikolog Karamik: "Ruh sagligi, beden sagligi kadar önemli"

Psikolog Ali Baris Karamik ise pandemi sürecinin ardindan evlere kapanmalarin artmasi ve toplumda korku, kaygi, panik, endise gibi durumlarin çok görülmesinden dolayi kaygi bozuklugu, panik atak, anksiyete, depresyon gibi rahatsizliklarin oldukça arttigini söyledi.

Bu gibi durumlara bireysel danismanlik hizmeti verdiklerini vurgulayan Karamik, "Sinav kaygisi tasiyanlara da yardimci oluyoruz. Bundan dolayi 16-18 yas arasindaki bireylere de psikolojik destek hizmeti veriyoruz. Ayrica aile içi sorunlarin çözülmesine destek olmak amaciyla, aile danismanligi destegi de veriyoruz. Ruh sagligi, beden sagligi kadar önemli" seklinde konustu.



Giris: "dogayla iç içe spor yapmak keyif veriyor"

Merkeze basvuranlardan Emel Yildirim, sürekli psikologa gitmesine ragmen iyi hissetmedigini söyledi.

Merkezin genç ve profesyonel kadrosunun kendisine enerji verdigini belirten Yildirim, "Güler yüzlüler, neseliler, bana enerji verdiler" dedi.

Dizlerinde yasadigi agrilardan dolayi sik sik parkta yürüyüs yaptigini, merkezi de bu sayede gördügünü ifade eden Songül Giris de "Dizlerimde siddetli agrilarim oldugu için merkeze kayit oldum. Iyi ki geldim, çünkü faydasini görüyorum. Hocalarimiz pozitif enerji veriyorlar. Ayrica böyle güzel parklarda, dogayla iç içe spor yapmak keyif veriyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA