Erzurum'dan Avrupa'ya Staj Için Gidiyorlar

Oltu Mesleki Egitim Merkezi’nde onlarca ögrenci, farkli meslek gruplarinda Avrupa’nin degisik ülkelerine staj amaçli gönderiliyor.

Erzurum'dan Avrupa'ya Staj Için Gidiyorlar
Oltu Mesleki Egitim Merkezi’nin hazirlayip sundugu ve Türkiye Ulusal Ajansinca akredite edilerek finanse edilen proje çerçevesinde; kuaförlük dalinda Barselona’ya bes ögrenci bir ögretmen, motorlu araçlar teknolojisi dalinda Almanya’ya yedi ögrenci bir ögretmen ve asçilik dalinda Portekiz’e bes ögrenci bir ögretmen gidecek.

Adeta Avrupa’da üs kurdular

Oltu Mesleki Egitim Merkezi ögrencileri stajlarinin önemli bir bölümünü Avrupa Birligi ülkelerinde yapiyorlar. Merkez Müdürü Önser Yegin’in göreve gelmesinden sonra yaptigi AB projeleriyle gündeme gelen Oltu Mesleki Egitim Merkezi, Türkiye’de kendi türünde akredite olan iki Mesleki Egitim Merkezi’nden birisi olmayi basardi. Adeta bir subesini Avrupa ülkelerinde açan merkez, simdiye kadar onlarca ögrencisine 14 günden bir yila kadar sürelerle yurt disinda mesleki egitim alma imkani sagladi. 2 Mayis 2024 tarihinde 5 ögrenci 1 ögretmen ile Ispanya Barselona’ya kadin kuaförü dalinda ögrenciler 21 günlük staj egitimine gidecek. Motorlu Araçlar Teknolojisi alanindan da ise yedi ögrenci 21 gün ile 90 günlük staj için Almanya’nin sanayi kenti olan Hamburg’da olacak.

Bangkok’ta staj yapacaklar

Oltu Mesleki Egitim Merkezi’nin Müdürü ve Proje Koordinatörü Önser Yegin, “9 Mayis 28 Mayis 2024 tarihleri arasinda da bes ögrenci bir ögretmenimiz ile beraber Portekiz’e staj egitimi için gidecekler. Ayni sekilde Kuyumculuk Teknolojisi alani degerli tas isleme ve faset kesim teknikleri için 25 Mayis -9 Haziran 2024 tarihleri arasinda ise Tayland’in baskenti Bangkok’a 2 ögrenci 3 ögretmen ile giderek burada degerli taslarin islenmesi sanati ile alakali egitim alacaklar. Bu alanda bir ay içinde bir okuldan bu kadar yurt disi faaliyeti gerçeklestirmek rekordur. Bir ayda 25 ögrenci ve bes ögretmenin yurt disi is ve islemlerini gerçeklestirerek. Bu organizasyonu basarmanin sevincini tüm personel ve ögrencilerimizle hakli gurunu yasiyoruz. Görev sürem burada 12 Temmuz 2024’te bitecek ve bu okuldan ilçemizin baska bir okuluna tayin olacagim. Bu zamana kadar en güzel hizmetleri yapmaya devam edecegiz” dedi.

95 ögrenci staj imkani buldu

Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhami Sahin, “Oltu Mesleki Egitim Merkezi özellikle Oltumuzla ismi anilan tas islemeciligini tüm dünyaya tanitmasi ve mesleki egitiminde bir farkindaligi olusturmasi açisindan Merkez Müdürü Önser Yegin’nin olaganüstü gayretlerini takdir ediyoruz. Türkiye’de bu kadar Mesleki Egitim Merkezi içerisinde sadece iki mesleki Egitim Merkezi’nden birisi olarak Türkiye Ulusal Ajansinca akredite edilmesi basli basina önemli bir basaridir” seklinde konustu.

Oltu Mesleki Egitim Merkez’inden simdiye kadar AB ülkelerinde 25 ögretmen, 95 ögrenci 14 gün, 21 gün, 90 gün , 180 gün ve 365 gün sürelerle mesleki alanlarinda staj egitimi yapti. Bir ögrenci Londra’da istihdam imkani bulurken, dört ögrenci de Hollanda’da is buldu. AB Staj hareketliligine katilan tüm ögrenciler alanlarinda istihdam edilmislerdir. 2027 yilina kadar akredite olan Oltu Mesleki Egitim Merkezi, AB ülklerine staj egitimi için ögrenci göndermeye önümüzdeki yil da devam edecek.
Kaynak: İHA