CHP Lideri Özel, Gençlerle Birlikte Anitkabir'e Yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, partisinin gençlik kollari tarafindan 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüsüne katildi. Özel, “Atatürk’ün huzuruna 47 yil aradan sonra birinci parti olmanin gururuyla çiktik” dedi.

CHP Gençlik Kollari tarafindan 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla binlerce gencin katilimiyla Büyük Gençlik Yürüyüsü düzenlendi.

81 ilden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gelen gençler, CHP Genel Baskani Özgür Özel’in esliginde Ankara Güvenpark’tan Anitkabir’e yürüdü. Yürüyüs esnasinda, gençler tarafindan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlari atilarak davullarla ritim tutuldu. Beraberindeki gençler ile Aslanli Yol’dan yürüyen Özel, önce Atatürk’ün mozolesine daha sonra ise Ismet Inönü’nün mezarina karanfil birakti.

Yürüyüs esnasinda basin açiklamasinda bulunan Özel, son yapilan seçimlerin ardindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna 47 yil aradan sonra birinci parti olmanin gururuyla çiktiklarini dile getirerek, “Burada basarinin sirrini çok sayida gazeteci tartisiyor. ‘Nasil yaptiniz’ diye bana soruyorlar. 1980 darbesi; siyasi partilerin, sendikalarin, örgütlenmenin bilhassa solun üzerinden paletleriyle geçti. O günden bugüne siyaset kalesinin basari kapisini basari kapasini bir türlü asamiyordu. Üzerinde 3 koca kilit vardi. Biz, partimizin kongresinden ‘degisim’ sloganiyla, genç ve dinamik kadrolarla çok sayida genç ve kadin arkadasimizla birlikte yetkiyi aldiktan sonra oturduk ve önümüzdeki duruma baktik. CHP’nin Parti Meclisi’nin yas ortalamasi 43’tür. CHP MYK’nin yas ortalamasi 46’dir” ifadelerini kullandi.

“Birisi isgal donanmasina binip kaçarken, bizimki Bandirma Vapuruna binip Samsun’a çikip, Kurtulus Savasini baslatiyordu”

Özel, Türkiye’de bir daha beka sorunu olursa gençlerin ülkeye sahip çikacagina dikkat çekerek, “Size güveniyor ve inaniyoruz. 31 Mart aksami söyledim. Bundan önce herkes kafasina göre bir beka sorunu tarif ediyordu. Bir ülkenin esas beka sorunu isgalin tehlikesi degildir çünkü bu ülke isgal edilmeye kalktiginda kimin ne tavir koydugunu biliyoruz. Bugün her seyden beka sorunu söyleyenler, çok övündüklerine baksinlar. Isgal kuvvetleri Istanbul’a gelince, o övündükleri isgal donanmasina kirmizi halilari sererken, onlari saraylarda agirlarken, sikisinca Yildiz Sarayinin iskelesinden Ingiliz zirhlisina binip kaçarken, bizim pesinden gittigimiz Kartal istimbotunun ucunda yanindaki yaverine ‘Merak etme çocuk. Geldikleri gibi gidecekler’ diyordu. Yine birisi isgal donanmasina binip kaçarken, bizimki Bandirma Vapuruna binip Samsun’a çikip, Kurtulus Savasini baslatiyordu. O yüzden bir gün yeniden Türkiye’de bir beka sorunu olursa, hiç kimse merak etmesin. Atatürk’ün emanet ettigi gençler gerekirse ölüm pahasina bu Cumhuriyete sahip çikacaklar” dedi.

Kaynak: İHA