Trabzonlu Hacilar Kutsal Topraklara Ugurlaniyor

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, 778 kisilik hac kafilesi için yapilan ugurlama merasimine katildi.

Trabzonlu Hacilar Kutsal Topraklara Ugurlaniyor
Trabzon Il Müftülügünce hac farizasini yerine getirecek olan haci adaylarina yönelik Besirli Sahil Camii’nde ugurlama programi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan dua edilen programda, yillardir hac farizasi yerine getirmeyi bekleyen haci adaylari ile yakinlari duygu dolu anlar yasadi.

Ugurlama merasimine katildigindan dolayi memnuniyet duydugunu ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, “Sehrimizin güzel insanlarimizin, Allah’a kulluk vazifesini ifa etmek adina ugurlamasinin merasimindeyiz. Insallah bugün bu yolculuga çikacak olan 778 haci adayimiza Cenab-i Allah’tan hayirli yolculuklar diliyoruz. Ibadetiniz makbul, hacciniz mebrur olsun. Bize iki defa umre ziyareti yapmak nasip oldu, insallah hac da nasip olur. Ne mutlu sizlere ki Beytullah’ta tavaf yapacaksiniz, Allah’in evine yüzünüzü süreceksiniz. Safa ile Merve arasinda Sa’y ibadetini yapacaksiniz. Arafat’ta vakfe yapacaksiniz. Cenab-i Allah haccinizi simdiden kabul eylesin” dedi.

Il Müftüsü Selami Aydin ise yaptigi konusmada “Haci adaylarimizin o mübarek topraklara giderken ugurlanmasi ve dua edilmesi ecdadimiz tarafindan yapilan bir gelenekti. Bu bize miras kalmistir, sonradan unutulmustur. Bunu Trabzon’da bir gelenek haline dönüstürmeyi istedik. Trabzon’dan mübarek topraklara gidecek olan hacilarimiz için bir ugurlama töreni düzenlemek istedik. Sayin valimiz, büyüksehir belediye baskanimiz, müftülerimiz olmak üzere devlet erkaninin haci adaylarini ugurlama gelenegini Trabzon’dan baslatmis olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA