Sahiller Turizm Sezonuna Hazirlaniyor

Karadeniz Bölgesi’nin mavi bayrakli en çok plaja sahip sehri Samsun’da, Büyüksehir Belediyesi tarafindan sahillere turizmin hareketlendigi yaz sezonuna hazir hale getiriliyor. Samsun’un önemli bir turizm potansiyeline sahip oldugunu belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Samsun’u turizm alaninda daha ileriye tasimak için tüm birimlerimizle araliksiz çalisiyoruz” dedi.

Sahiller Turizm Sezonuna Hazirlaniyor
Türkiye’nin en uzun sahilinden birine sahip olan Samsun’da yaz sezonu hazirliklari araliksiz sürüyor. Karadeniz Bölgesi’nde en çok mavi bayrakli plaja sahip kent olan Samsun’da basta mavi bayrakli plajlar olmak üzere tüm sahil seridinde Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan çalismalar gerçeklestiriliyor. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi, Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, ekiplerince sahil seridinde sokak mobilyalari yenileniyor, kaldirimlar onariliyor, agaçlar budaniyor, yürüyüs alanlari ve kumsallar temizleniyor. Belirli periyotlarla gerçeklestirilen bakim, onarim ve temizlik çalismalarinin sezonun baslayacagi 15 Haziran’a kadar tamamlanmasi planlaniyor.

“Mavi bayrakli plaj sayimizi arttirmak istiyoruz”

Samsun’un önemli bir turizm potansiyeline sahip oldugunu belirten Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Samsun’u turizm alaninda daha ileriye tasimak için tüm birimlerimizle araliksiz çalisiyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz mavi bayrakli plajlarimiz basta olmak üzere sahil seridimizde yaz sezonu için hummali bir hazirlik çalismasi yapiyor. Farkli turizm destinasyonlarina sahip olan kentimiz deniz turizmi anlaminda da oldukça ilgi görüyor. Çok güzel bir sahil seridine sahibiz. Samsunumuzda mavi bayrakli plaj sayimizi arttirmak istiyoruz. Bunun için çalismalar yapiyoruz. Ayrica mevcut plajlarimizin standardini korumak, tüm sahil seridimizi daha güzel hale getirmek için çalisiyoruz. Yeni projelerle ve uygulamalarla kentimizde turizmin gelisimine daha fazla katki sunmak için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA