Karabük'te 'Ailemiz Istikbalimiz' Kortej Yürüyüsü Gerçeklestirildi

Karabük’te, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen ’Ailemiz Istikbalimiz’ temali kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Karabük'te 'Ailemiz Istikbalimiz' Kortej Yürüyüsü Gerçeklestirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nce, 15-21 Mayis Aile Haftasi dolayisiyla farkindalik için yürüyüs düzenlendi.

Karabük Vali Yardimcisi Mustafa Sahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdurrahman Bilgiç , ögrenciler ve birçok vatandasin katilimiyla gerçeklestirilen yürüyüs, Kemal Günes Caddesi’nden baslayarak Güven kavsaginda son buldu. Yürüyüste katilimcilar, "ailemiz istikbalimiz", “güçlü aile, güçlü toplum” dövizleri açti.

Yürüyüs sonrasi konusan yapan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdurrahman Bilgiç,

“Inancimizda ve kültürümüzde aile mukaddes bir müessesedir” diyerek, “ Insani dogumdan ölümüne kadar her alanda kusatan, hayatin inis çikislari karsisinda koruyan aile çok büyük bir nimet essiz bir hazinedir. Insan aile içinde dogar ailede huzura erer, aile fertleri arasinda kendini güvende hisseder, hayata ailesi ile birlikte hazirlanir. Aile toplumun temelidir ve temeli saglam olmayan toplumlar hayatta kalamaz. Güçlü bir millet güçlü bir aileden olusur. Eger güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsiniz. Bu bakimdan aile toplumun çelik ekildigi özü, nüvesi ve güç kaynagidir. Aileyi devletin tasiyici sütunu ve kilit tasi olarak görüyoruz. Dil ailede ögrenilir, ahlak ailede kusanilir, inanç ailede yerlesir, milli suur ailede kazanilir, merhamet, sefkat, hürmet, sevgi ailede edinilir. Karakter burada sekillenir” dedi.

Karabük Vali Yardimcisi Mustafa Sahin ise, ailenin önemini belirten konusmasinda, son dönemlerde aile bütünlügünün zaman zaman degisik unsurlara tehdit altinda oldugunu belirterek, “ Dikkatli olmamiz lazim ve aileler suanda büyük bir dejenerasyon altinda. Daha dikkatli olarak yeni nesilleri ve çocuklarimizi daha iyi yetismesi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA