Izmir Ekonomi Zirveye Çikti

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Endüstriyel Tasarim Bölümü, basarilarina bir yenisini daha ekleyerek, Endüstriyel Tasarim Akreditasyon Kurulundan (ENTAK) 5 yil süreyle tam akreditasyon aldi. Ögrencilerine sagladigi fiziki imkanlardan güncel egitim uygulamalarina kadar birçok kriterde eksiksiz görülen IEÜ Endüstriyel Tasarim Bölümü, Türkiye’deki vakif üniversiteleri arasinda tam akreditasyon alan tek bölüm oldu.

Izmir Ekonomi Zirveye Çikti
Türkiye genelinde endüstriyel tasarim egitiminin kalitesini artirmak hedefiyle degerlendirmelerde bulunan Endüstriyel Tasarim Akreditasyon Kurulu (ENTAK); Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Endüstriyel Tasarim Bölümünün; ögretim kadrosu ve plani, yönetim yapisi, egitim altyapisi ve fiziki imkanlari hakkinda detayli incelemeler yapti. Yapilan arastirma sonucu IEÜ Endüstriyel Tasarim Bölümü, Türkiye’deki vakif üniversiteleri arasinda tam akreditasyon alan tek bölüm oldu. 2005 yilindan beri Dünya Tasarim Organizasyonu (WDO) üyesi olan, simdiye kadar sektörde ön plana çikan yüzlerce genci ülkemize kazandiran IEÜ Endüstriyel Tasarim Bölümü, elde ettigi ‘akreditasyon’ basarisiyla egitim kalitesini de tescillemis oldu.

Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Can Özcan, ögrencileri en iyi sekilde gelecege hazirlamak için çalismaya, kendilerini sürekli yenileyerek gelistirmeye devam edeceklerini belirtti.

IEÜ diplomasinin ne kadar degerli oldugunun bir kez daha görüldügünü ifade eden Özcan, “Ülkemiz genelinde 3 üniversite, 5 yil süreyle tam akreditasyon aldi. Biz, bu 3 üniversitenin arasina adimizi yazdirirken, vakif üniversiteleri arasinda tam akreditasyon alan tek bölüm olduk. Bölümümüzde; tasarim problemine farkli metodlarla çözüm gelistirebilen, üretim süreçlerinin tümüne hakim, tasarimi etkileyen sosyal ve çevresel yapiyi anlayip yorumlayabilen, bilgisayar destekli tasarim ve üretim teknolojilerini kullanabilen, donanimli gençler yetistiriyoruz. Bunun için müfredati güncelliyor, teknolojik yenilikleri takip ediyor, egitim altyapimizi ve teknolojik imkanlarimizi sürekli gelistiriyoruz. Tüm bunlar; bize basariyi, akreditasyonu getirdi. Bu basarida büyük emegi olan, birlikte çalismaktan mutluluk duydugum tüm akademisyenlerimizi kutluyorum. Bu akreditasyonu, mezunlarimiza ve bundan sonra mezun olacak ögrencilerimize armagan ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA