GAÜN Ögrencilerinden Kudüs Söylesisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ilahiyat Fakültesi ögrencilerinden Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt tarafindan Kudüs Söylesisi düzenlendi.

GAÜN Ögrencilerinden Kudüs Söylesisi
GAÜN Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlikte, Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt Kudüs ziyaretleri sonrasindaki gözlemlerini ögrencilerle paylasti.

Kudüs bilincini hakiki bir sekilde asilamanin çok önemli oldugunu belirten Amine Sena Aslan, zalimin zulmünü anlatmanin ve bilinçli bir nesil ugruna yola devam etmenin Müslüman herkesin yapmasi gereken vazifelerden oldugunu söyledi.

Aslan, “Mesakkatli yollardan geçip zulmün hizla arttigi, masum insanlarin katledildigi beldeyi ziyaretimizin elbette bir mücadelesi olacakti ve bu mücadelemizi aktararak yapiyoruz. Bilmeyenleri bilinçlendirip dini degerlerimizi tekrar sahlandirma derdinde ve davasindayiz. Allah izin verdigi sürece her daim bu böyle olacak” dedi.

Kudüs ziyareti sonrasi duygularini paylasan Dilek Kurt, “Kudüs’e gidip geldikten sonra gözlerim ile görmenin, kalbim ile hissetmenin bir mutlulugu vardi. Bu mutlulugun bir sahitligi ve sorumlulugu da vardi. Kudüs’ten döner dönmez artik orayi anlatmak ve hiç unutturmamak benim için bir farzi kifaye oldu. Biliyorum ki bu Hak olan Kudüs davasi elbet birilerinin omzunda tasinacak. Önemli olan kimin omzunda tasindigi. Bu davanin bir neferi olmak için bildiklerimi ve sahit olduklarimi anlatiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA