El Emegi Eserler Nilüfer Sanat Atölyeleri Sergisinde Açildi

Nilüfer Sanat Atölyelerinde 8 ay egitim alan 233 kursiyerin ortaya koydugu eserler, Nâzim Hikmet Kültürevinde açildi. Farkli disiplinlerdeki eserlerin yer aldigi sergi, 30 Mayis’a kadar gezilebilecek.

El Emegi Eserler Nilüfer Sanat Atölyeleri Sergisinde Açildi
Nilüfer Belediyesi’nin gelecegin sanatçilarinin temelini olusturmak ve bilinçli sanat izleyicileri yetistirmek amaciyla Nilüfer Sanat Atölyeleri bünyesinde düzenledigi kurslarda, bir dönem daha sona erdi. Geçen yil Ekim ayindan bu yana resim, ebru, kaat-i, mozaik, seramik ve heykelcilik egitimi alan 233 kursiyerin emeklerinin yer aldigi sergi, Nâzim Hikmet Kültürevi’ndeki Yer alti Sanat Galerisi’nde törenle açildi. Açilis törenine Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin ve çok sayida sanatsever katildi.

Sergi açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin, Nilüfer’in sanat, kültür ve sporun baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerledigini hatirlatarak, “Kültür, sanat ve sporun önemini biliyoruz. Sizlerin gösterdigi ilgiyi görünce de, ne kadar dogru yolda ilerledigimizi daha da iyi anliyoruz. Nilüfer’imizde bu kadar fazla gülümseyen yüz görmek ve böyle bir katilimi görmek bize büyük motivasyon veriyor. Ümit ediyoruz ki bundan sonraki organizasyonlarimizda da hep birlikte oluruz. Bu güzel organizasyonlari devam ettirecegiz” dedi.

Sergide, 233 ögrencinin farkli sanat dallarindaki eserlerinin sergilendigini belirten Sahin, bu organizasyonun olusumunda emegi geçenlere tesekkür etti. Konusmanin ardindan Sahin, Kaat-i ve Ebru Atölyesi Egitmeni Dilek Erim, Resim ve Mozaik Atölyeleri Egitmeni Lütfü Kuzu, Seramik Atölyesi Egitmeni Selin Aslan, Heykel Atölyesi Egitmeni Seyma Çobanoglu, Resim Atölyesi Egitmenleri Harun Ari, Lale Aghayeva Ürek, Sabriye Düvenci ve Zekiye Dogan’a tesekkür belgesi verdi.

Törenin ardindan sergi, seyirciye açildi. Farkli disiplinlerde eserlerin yer aldigi sergiyi sanatseverler büyük bir ilgiyle izledi. Çok sayida eserin yer aldigi sergi, 30 Mayis tarihine kadar Nâzim Hikmet Kültürevi Yeralti Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.
Kaynak: İHA