Düzce Üniversitesi Hastanesi Saglik Turizmi Yetki Belgesini Aldi

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, Saglik Bakanligi’nin onayi ile Türkiye’de saglik turizmi yapabilecek hastaneler arasina girdi. Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, Saglik Turizm Yetki Belgesi alan kamu üniversitesi hastanelerinden birisi olmaya hak kazandi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Saglik Turizmi Yetki Belgesini Aldi
Türkiye’de 62 kamu üniversitesi hastanesinde bulunan Saglik Turizm Yetki Belgesine Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nin de eklendigini bildiren Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Saglik Turizmi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Fuat Yalman, Türkiye’de güncel saglik turizmi uygulamalari hakkinda bilgi verdi.

Türkiye’nin, saglik turizmi pazarinda her zamankinden daha fazla avantaja sahip oldugun belirten Yalman, küresel salgin (COVID-19) sonrasinda, saglik turistlerinin uygun tedavi maliyetleri, yüksek hizmet kalitesi, modern tibbi teknoloji, erisim kolayligi gibi tercih kriterlerine saglik güvenliginin de eklendigini ifade etti.

Türkiye’de salginin baslangicindan itibaren yetkin ve proaktif süreç yönetildigine isaret eden Saglik Turizmi Koordinatörü Dr. Fuat Yalman, “Bu sayede Türkiye tüm yönleriyle uluslararasi hastalar için saglik güvenliginin mümkün oldugu bir saglik turizmi merkezi olarak yeniden konumlandirilmis oldu” diye konustu.



“Türkiye, dünyanin en iyi 10 saglik turizmi destinasyonu arasinda yer almaktadir”

Saglik Turizmi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Fuat Yalman, “Dünyada son 10 yilda saglik turizminde basarili olmus ülkeler, öncesinde süreçlerini tanimlamis ve stratejilerini belirleyerek saglik turizmini ülke politikasi haline getirmislerdir. Türkiye’nin saglik turizmi sektöründe görülen temel ihtiyaçlari üç ana husustan olusmaktadir; bunlardan birincisi etkin denetim ve kalite güvencesinin saglanmasi, ikincisi olumlu ülke imajinin hedef pazarlarda desteklenmesi ve üçüncüsü ise sektörün insan kaynagi kalitesinin artirilmasidir. Türkiye, dünyanin en iyi 10 saglik turizmi destinasyonu arasinda yer almaktadir. Türkiye’de saglik turizminin üç büyük avantaji; uygun fiyat, yüksek kaliteli bakim ve birinci sinif tedaviye aninda erisimdir. Türkiye’nin sundugu en büyük fayda, diger ülkelere kiyasla maliyet açisindan önemli ölçüde tasarruf saglamasidir” dedi.



“En çok tercih edilen branslar”

“Salgin (COVID-19) sonrasinda kardiyovasküler sistem hastaliklari, kanser, KOAH, obezite ve mental ile bagimliliga iliskin hastaliklarin küresel boyutta görülme sikligi hizla artmistir” diyen Yalman, “Salgin sonrasinda saglik turizmi sektöründe basarili olacak ülkeler, salgini iyi yönetebilen, güvenlik riskini en aza indiren ve hedef ülkeler ile branslara odaklanmayi basaranlar olacaktir. COVID-19’la beraber, insanlar sagliklarini kaybetmeden önce hareket etmenin önemini kavramistir. Sagligi, gençligi ve bagisikligi korumanin hayati oldugunu fark etmislerdir. Yirmi yil önce insanlar disaridan güzellesirken, artik içeriden de güzellesip daha saglikli hale gelmeye yönelmislerdir. Saglik hizmeti almak üzere Türkiye’ye gelen turistler tarafindan en çok tercih edilen branslar; saç ekimi, estetik, kalp cerrahisi, ortopedi, onkoloji ve tüp bebek tedavisidir. Türkiye’yi bu alanlarda tercih edenlerin yüzde 70 Avrupa’dan, yüzde 30 Arap dünyasindan gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’ye saglik turizmi amaciyla en çok 2010’lu yillarin basinda saç ekimi için Araplarin geldigini dile getiren Dr. Ögr. Üyesi Yalman, “Ancak bu durumun Avrupa lehine döndügü, yüzde 70 Avrupa, yüzde 30 civari Araplarin geldigi görülmektedir. Özellikle yakin kita Avrupa’si dedigimiz ülkelerden; Italya, Ispanya, Hollanda, Avusturya, Fransa, Isveç, Norveç, Finlandiya, Romanya ve Bulgaristan’dir. Ayrica Türkiye daha uzak cografyalardan; Kanada, Avusturya, ABD, Güney Kore, Çin, Japonya ve Hindistan’dan da hasta almaya baslamistir” seklinde konustu.



Düzce, hem bölgenin hem de ülkemizin cazibe merkezi olmaya aday

Düzce’nin destinasyon olarak Istanbul, Ankara, Bursa ve Eskisehir gibi önemli ana kentlere yakinliginin getirdigi cografi avantaj ve sahip oldugu zengin çesitlilige vurgu yapan Dr. Ögr. Üyesi Yalman, hem bölgenin hem de ülkemizin cazibe merkezi olmaya aday bölgeleri arasinda bulundugunun altini çizdi. Düzce’nin yayla turizmi, golf turizmi, kis turizmi, eko turizm ve deniz turizmi gibi saglik turizmini destekleyici alternatif turizm türlerine ev sahipligi yaptigini dile getiren Saglik Turizmi Koordinatörü Dr. Fuat Yalman, bunun yani sira sahip oldugu (basta termal kaynaklar olmak üzere) dogal kaynaklar ve farkli bitki türlerinin varligi ile saglik turizminde hem tedavi hem de tedavi sonrasi rehabilitasyon hizmetleri imkanlarinda oldukça büyük bir potansiyele sahip oldugunu belirtti.

Düzce ilinin saglik turizminde güçlü bir marka kent olmasini saglayacak degerlere ve niteliklere sahip oldugunu dile getiren Fuat Yalman, “Düzce’nin bu niteliklerinin saglik turizminin mevcut gücünü arttirma yönünde yapilabilecek girisimlere isik tutacagi öngörülerek, Üniversitemiz Tip Fakültesi Hastanesi Saglik Turizmi Tesis Yetki Belgesi almistir” ifadeleri ile açiklamasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA