Bisikletleri Almak Için Her Yolu Denediler

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bisiklet paylasim sistemi olan Kaybis’e zarar vermek isteyen kisilerin güvenlik kamera görüntülerini yayinlayarak, vatandaslara uyarilarda bulundu.

Bisikletleri Almak Için Her Yolu Denediler
Kentin muhtelif yerlerinde 84 istasyon ve bin bisiklet ile hizmet veren Kaybis noktalarinda, son süreçte bazi olumsuz tutum ve davranislar ile bisikletlere ve kamu malina zarar verildigi tespit edilirken konu ile ilgili Büyüksehir Belediyesi’nden bir açiklama yapilarak söz konusu kamu zararina yol açan vatandaslara uyarilarda bulunuldu. Açiklamada, Türkiye’nin ilk bisiklet paylasim sistemi olan çevreci ve doga dostu Kaybis’in tüm vatandaslara hizmet veren bir ulasim sistemi olduguna dikkat çekilerek, kamu hizmeti veren bu ulasim sistemine verilecek her türlü zararin Türk Ceza Kanunu’nun 151 ve 152’nci maddeleri uyarinca hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilacagina vurgu yapildi. Büyüksehir Belediyesi, yaptigi açiklamada hukuki süreç sonrasi söz konusu zarara sebebiyet veren gençlerin gelecegini, sicilini etkileyecek bu üzücü hadiselerin bir daha yasanmamasi için olayi kamuoyunun dikkatine sunarken, özellikle 18 yas alti gençlerin ebeveynlerine de çocuklarina ‘kamu malina’ karsi azami duyarlilik ve hassasiyet asilamalari yönünde çagrida bulundu.

Açiklamada, “Kamu malina karsi hassas olunmasi insanî ve millî bir görevimizdir. Lütfen bu konuda daha hassas ve daha duyarli olalim. Ebeveynler olarak yavrularimiza kamu malina zarar vermenin bir suçtan öte insanlik ayibi oldugunu anlatalim” denildi.

Ilk yarim saati ögrencilere ücretsiz olan ve tüm Türkiye’de örnek gösterilen bisikletler vatandaslara hizmet sunarken Kaybis kullanicilarinin içini sizlatan, kamu malina zarar verilen kamera kaydi görüntüleri ile tespit edilen ‘suç’ ve bisikletlere verilen zarar, duyarli vatandaslardan da tepki topladi.
Kaynak: İHA