ANTGIAD, Cem Seymen Ile 'Akil Çaginda Türkiye'nin Yeni Hikayesi'ni Konustu

Antalya Genç Is Insanlari Dernegi (ANTGIAD) Mayis ayi genisletilmis üye toplantisini gerçeklestirdi. Toplantinin konusmaci konugu Televizyon Programcisi-Gazeteci-Yazar Cem Seymen oldu.

ANTGIAD, Cem Seymen Ile 'Akil Çaginda Türkiye'nin Yeni Hikayesi'ni Konustu
ANTGIAD Mayis ayi genisletilmis üye toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantinin konusmaci konugu Televizyon Programcisi-Gazeteci-Yazar Cem Seymen oldu.

Toplanti, ANTGIAD Baskani Ercan Yavas’in açis konusmasiyla basladi.

Siyaset, ekonomi, gençlik, basliklarinda açiklamalarda bulunan Ercan Yavas konusmasinin agirligini ekonomiye verdi. Yavas, "Enflasyon ne yazik ki halen artis trendini sürdürüyor. TÜIK verileri ile piyasada yasanan enflasyon gerçeklerinin uyusmadigini da hepimiz biliyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki enflasyon ve faizler inise geçsin ve piyasalar kendi dinamikleriyle hareket etmeye baslasin. Bu kapsamda siki para politikasinin gevsemesini, piyasanin canlandirilmasini ve istihdam artisi için uygun ortamin olusmasini bekliyoruz. Bununla birlikte, kemer sikma politikalari devam edecekse kamu otoritesinin de kendi kemerlerini sikmasini ve kara deliklerini kapatmasini talep ediyoruz" dedi.



"Ülkemizin gelecegi biz gençlerin omuzlarinda"

19 Mayis haftasina da genis yer ayiran Ercan Yavas, "Atatürk’ümüz gençligi ülkenin en büyük zenginligi olarak görmüs ve biz genç kusaga büyük güven duymustur. Biz gençlere bilgiyle donanmis, vatansever, ilerici ve modern bir nesil olma çagrisi yapmistir. 19 Mayis, bu çagrinin ve Atatürk’ün gençlige olan inancinin tam bir ifadesidir. Gençler olarak bizler, bu günü bir bayram olarak degil, ayni zamanda bir sorumluluk ve görev bilinciyle kabul etmeliyiz. Ülkemizin gelecegi biz gençlerin omuzlarindadir. Omuzlarimizdaki yüksek sorumlulugun farkindayiz. Biz gençler olarak, genç is insanlari olarak; Atatürk’ümüzün imkânsizliklar içinde kurdugu ve bizlere emanet ettigi Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yasatmaya ant içiyoruz" dedi.



"Akil Çaginda Türkiye’nin Yeni Hikayesi"

Baskan Ercan Yavas’in konusmasindan sonra kürsüye gelen konuk konusmaci Cem Seymen, "Akil Çaginda Türkiye’nin Yeni Hikayesi" baslikli 2 saat süren bir konusma yapti. Cem Seymen, "Dünya yeni bir yol ayriminda. Artik bizden daha akilli hem de bizim olusturdugumuz bir teknolojik devrim var. Bu teknolojik akilin adi ’yapay zeka’. Yazilimi, kodlamayi, algoritmayi, bilimi, teknolojiyi öne çikaran ülkeler yeni dijital dünyada öne çikacaklar" dedi.

Türkiye’nin bu yeni firsat penceresini yakalayabileceginin altini çizen Seymen, "Türkiye’nin çok akilli ve girisimcilige çok yatkin bir gençligi var. Gençlik, Türkiye’nin en büyük hazinesidir. Yeter ki ülkemizi yönetenler gençlerimizin önünü açsin" dedi.

Seymen konusmasinda, tarimdan, turizme ve dijital ekonomiye uzanan çok genis yelpazede konulara yer verdi. ANTGIAD üyelerinin de ilgiyle izledigi konusmanin bir bölümü soru-cevap seklinde gerçeklesti.

Toplantinin sonunda, ANTGIAD Baskani Ercan Yavas, Cem Seymen’e katkilarindan dolayi bir onur plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA