18 Basbakan, 7 Cumhurbaskani, 19 Vali Degisti O Hala Muhtar

Adana’nin Kozan ilçesinde 27 yasinda muhtar olan ve 10 dönemdir muhtarlik yapan 75 yasindaki Mehmet Avci 31 Mart seçimlerinde yeniden göreve gelirken, 18 basbakan, 7 cumhurbaskani ve 19 vali eskitti.

18 Basbakan, 7 Cumhurbaskani, 19 Vali Degisti O Hala Muhtar
Kozan’in Özbasi Mahallesi’nde 27 yasindan bu yana muhtar seçilen ve 10. döneminde de 50 oy alarak yeniden göreve gelen Mehmet Avci (75), köyde hizmetleri ve 48 yillik görev süresiyle takdir topluyor. Mazbatasini alan Avci, "Ilk seçimimde bir de bu seçim bana rakip çikti. Yillardir rakibim yoktu. 2 rakibim vardi. Ben 50 oy aldim rakiplerim 20-21 oy aldi. 115 seçmenimiz var. 7 cumhurbaskani degistirdigimi hatirliyorum. 19 vali degisti Adana’mizda, çok kaymakam degisti. Hepsini gördük sükür. 18 de basbakan degisti" dedi.

Köy halki için fedakarca çalistigini söyleyen Avci, "1974 yilinda yesil bir cip almistim ve vatandasa hizmet ettim. Sonra kamyon aldim herkese kosmaya çalistim, köylümü sirtimizda tasidim. Onlar da sag olsun her seçimde takdir ettiler görev verdiler. Ben sadece köyüm degil tüm çevre köylere de yardim ederdim. Çalisip emekli olsam 2 kere emeklilik hak etmistim. Muhtarlara önerim köylüyü ayristirmaz, birlik beraberligi saglar ise halk takdir ediyor. Seçim bittikten sonra seçim unutulur, hizmet baslar. Herkese esit olursan her zaman sevilir sayilirsin" diye konustu.

Türkiye’de muhtarlik tartismalari ile ilgili köylerde muhtarlarin halkin sorunlarini çözmede etkili oldugunu aktaran Avci, "Bence köylerde muhtarlik sürmeli. Ancak merkez mahallelerde ben sahsen gerekli görmüyorum. Arkadaslar gücenmesin. Köylerde elektrik, yol, su tüm eksiklikleri muhtar araci olup kosturur. Ama merkezlerde zaten polis orada, belediye, kaymakamlik orada. Köylerde muhtarlik daha çok aktif ama merkezde pek gerek yok diye düsünüyorum" dedi.

Muhtarin en büyük destekçisi olan esi Hatice Avci ise, "Muhtar esi olmak zor diyemem, sagligimiz yerinde olursa zor degil. Esimin misafirlerini elimden geldikçe güzel agirlamaya çalistim" diye konustu.

Mahalle sakinlerinden Zahide Kiliç ise muhtarin iyilik ve yardimsever bir insan oldugu için mahalle sakinlerinin destegini aldigini belirterek, "Muhtarimizdan Allah razi olsun. Basarisinin sirri çocuk bile olsa hizmet etmeyi sever" dedi.

Muhtar Mehmet Avci mahallesinde bazi bölgelerin asfalt eksigi oldugunu ifade ederek, simdi onu yaptirmak için çalistigini kaydetti.

Kaynak: İHA