Ticari Taksi Ile Takip Ettigi Husumetlisini Vurmak Için Is Yerine Ates Açti

Konya’da aralarinda alacak verecek meselesinden husumet bulunan kisiyi ticari taksi ile takip eden sahis, husumetlisinin girdigi masaj salonuna silahli saldiri düzenledi. Is yeri önünde bulunan kisilere ragmen saldirgan tarafindan açilan ates sonrasi 1 kisi ayagindan yaralanirken, o anlar güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Ticari Taksi Ile Takip Ettigi Husumetlisini Vurmak Için Is Yerine Ates Açti
Olay, 19 Nisan Cuma günü aksam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi Dönerli Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ticari taksi ile takip edildigini fark eden A.D., sokak üzerindeki masaj salonuna girdi. Bu sirada ticari taksi ile takip eden kisi, elindeki silahla is yerine gelerek husumetli oldugu A.D.’yi disariya çagirdi. Bu duruma is yerinde bulunanlarin tepki göstermesi üzerine silahli saldirgan husumetlisine ates açtiktan sonra olay yerine geldigi ticari taksi ile kaçti. Silahli saldirida A.D. ayagindan yaralanirken, is yeri çalisanlarinin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Yarali, saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi. Burada tedavi altina alinan A.D.’nin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.

Zanli olay sonrasi karakola gidip teslim oldu

Silahli saldirgan Ö.C. ise olay sonrasi polis merkezine giderek olaya karistigi silahla teslim oldu. Zanlinin buradaki ilk ifadesinde, “A.D. ile aramizda alacak verecek meselesinden husumet vardi. Ben de onu takip ettim. Is yerine geldigini görünce ticari taksiden inip ates ettim oradan da kaçarak polis merkezine gelerek teslim oldum” dedigi ögrenildi.

Olay ani saniye saniye kamerada

Bir kisinin yaralandigi olay ani ise saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, is yeri önünde müsterinin bulundugu sirada ticari taksi ile gelen elinde silah bulunan sahsin önce husumetlisini yanina çagirdigi, kalabalik grubun sahsi sakinlestirmeye çalistigi sirada saldirganin husumetlisine ates açtiktan sonra olay yerine geldigi ticari taksi ile kaçtigi görülüyor.

“Kapimizin önünde yasanan bu olaydan dolayi magdur olan biziz”

Olay aninda is yerinde kardesinin ve yakinlarinin oldugunu ve olayla bir baglantisinin olmadigini anlatan is yeri sahibi Mustafa Açil, “Olay günü buraya gelen müsteri ya da herhangi biri bilmiyorum, belki de takip edildigini fark ettikten sonra kendi can güvenligini korumak için bizim buraya girmek istedi. Çünkü bizde bir randevusu yok. Kalabalik oldugu ve kendini korumak için de gelmis olabilir. Bizden seans alan birisi degil. Burada olay yasandigi gün zaten olayin faili polis karakoluna giderek kendisi teslim oluyor ve suçunu söylüyor. ‘Alacak verecek mevzusundan dolayi bu sahsa ates ettim’ diyor. Biz burada aile sirketiyiz olay aninda kiz kardesim, enistem, çalisanlarim burada. Yani biz önceden hiç tanimadigimiz bir kisi için canimizi siper ediyoruz. Alacak verecek meselesinden kavga ediyorlar, bu yüzden bizim kapimizin önünde yasanan bu olaydan dolayi magdur olan biziz” diye konustu.

Kaynak: İHA