Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Ramazan Bayrami Coskusu

Kayseri Medeniyetin Burçlari Dernegi ve Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi’nin ortaklasa organize ettigi Kayseri Uluslararasi Ögrenciler Akademisi faaliyetleri çerçevesinde bayramlasma programi düzenlendi.

Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Ramazan Bayrami Coskusu
Talas Belediyesi ev sahipliginde Talas Ali Dagi Tesisi’nde gerçeklesen programa; Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Medeniyetin Burçlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ali Dursun, Kayseri’de ögrenimlerine devam 300’e yakin yabanci uyruklu ögrenci katildi.

Programin açilis konusmasini Medeniyetin Burçlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ali Dursun yapti. Dursun konusmasinda; Uluslararasi Ögrenciler Akademisini uzun yillardir sürdürdüklerini ve bu kapsamda birçok ögrencinin Türkiye’nin ve Kayseri’nin kültür elçisi olarak dünyanin dört bir yanindaki memleketlerine giderek oralarda Türkiye’nin tanitimina katki sagladiklarini ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa da ögrencilerin bayramlarini tebrik ederek, memleketlerinden uzakta bayram geçiren ögrencilerin her zaman yanlarinda olduklarini ve kendilerini memleketlerinde hissetmeleri için her türlü çabayi göstermeye devam edeceklerinin altini çizdi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise konusmasinda, ülkelerindeki hayatlarini birakip yabanci bir ülkede egitim görmelerinden dolayi ögrencileri tebrik ederek birçok insanin cesaret edemeyecegi bir sekilde yabanci bir ülkede egitim görmenin kolay olmadigini ve bu yüzden cesaretlerinden dolayi kendilerini tebrik ettigini belirtti.

Baskan Yalçin ögrencilere, daveti kabul ederek programa katilmalarindan dolayi tesekkür etti ve Ramazan bayramlarini kutladi.

Programin son bölümünde Kur’an-i Kerim tilaveti ve duanin ardindan ögrencilerle birlikte toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Ögrenciler bir süre Ali Dagi Tesisleri ve çevresinde doga ile iç içe vakit geçirme imkani da buldu.
Kaynak: İHA