YÖK'ten Denklik Için Yeni Düzenleme

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan yapilan açiklamaya göre, dünya siralamalarinda ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara dogrudan denklik verilecek.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), yurt disi yüksekögretim diplomalarinin denklik islemlerine iliskin yeni bir düzenlemeye imza atti. Resmi Gazete’de yayimlanan düzenlemeye göre ortaya çikan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi.

“Ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara dogrudan denklik verilecek”

Yayimlanan düzenlemede, YÖK tarafindan kabul edilen üç uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusunda ilk 400’de yer alan yüksekögretim kurumlarinin tip, dis hekimligi, eczacilik ve hukuk programlari dahil olmak üzere bütün programlarindan mezun olanlar dogrudan denklik alabilecek.

“Ilk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK sarti aranmayacak”

Ayni derecelendirme kuruluslarinda ilk binde yer alan üniversiteler için basari sarti aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden oldugu gibi denklik müracaati yapilacak ancak YKS’ye girme zorunlulugu aranmayacak.

Ilk binde yer almayan bir üniversitenin tip, dis hekimligi, eczacilik ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programin YKS’deki basari siralamasi sartini saglamislarsa denklik müracaatlari kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alinarak bireysel olarak inceleme yapilacak.
Kaynak: İHA