Sporcular, Suudi Arabistan'da Uçurum Dalisi Yapilabilecek Alanlari Kesfetti

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 2024 sezonu öncesinde uçurum dalisçilari Catalin Preda ve David Colturi, dünyada yüzölçümü en büyük nehirsiz ülke Suudi Arabistan’in Cazan bölgesinde dalis deneyimi arayisina çikti. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yollari asarak kesif yapan ikili, Suudi Arabistan’in vadi içlerinde dalis yapan ilk sporcular oldu.

Sporcular, Suudi Arabistan'da Uçurum Dalisi Yapilabilecek Alanlari Kesfetti


Red Bull sporcusu Catalin Preda ve ABD’li uçurum dalisçisi David Colturi, Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi Suudi Arabistan’da bir araya geldi. Ikili, Suudi Arabistan’in Cazan eyaletinde 5 gün boyunca Lajab ve Al-Rough Vadisi’nin güzel kanyonlari, derin vadileri, selaleleri ve baliklara ev sahipligi yapacak kadar derin tatli su havuzlarini ve uçurum dalisi yapilabilecek alanlari kesfetti.

Red Bull Ciff Diving Dünya Seri’sinde iki kez etap birinciligi elde eden genç sporcu Catalin Preda yeni sezonun baslamasina az bir zaman kala yasadiklari deneyimle ilgili, “Dogayi ve görkemli manzarayi yerinde görmek çok güzeldi. Öncesinde birkaç resim gördükten sonra çiplak gözle bu güzellige yakindan sahitlik etmek kesinlikle akil almazdi. Alani test etmek, tüm kosullari kontrol etmek ve buraya yapmak için geldigimiz seyin gerçeklestirilebilir olup olmadigini belirlemek benzersiz bir deneyimdi” dedi.



Basarili sporcular, 2,15 milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanin en büyük nehirsiz ülkesi olan ve yagislarin yok denecek kadar az olmasi nedeniyle göllerin ya da gür dogal bitki örtüsüne sahip alanlarin bulunmadigi Suudi Arabistan’da, dalmak için gizli havuzlar aradi. Sporcular, ülkenin tarimsal kalbi olan ve yüksek kaliteli meyve üretimiyle dikkat çeken Cazan’da, aradiklari sakli cenneti, tatli su saglayan iki vadi ve bazi dramatik manzara noktalari seklinde buldu.

34 yasindaki ABD’li sporcu David Colturi deneyimleriyle ilgili, “Al Rough Vadisi’nde yukari dogru dikkatli ilerlemeyi gerektiren egimli bir uçurum varken Lajab Vadisi’nde ise çok daha kontrollü ilerlenebiliyordu. Kayaliklar, 13 metrelik egimli duvarlar ve sonra da 20 metre civarinda yüksek bir tünek vardi. 15 yildir uçurum dalisi yapiyorum, sanatimizi böylesine güzel bir yerde icra etmek essiz ve harika bir firsatti” seklinde konustu.



Suudi Arabistan deneyimini “Zorlu ve macera dolu bir yolculuk. Gerçekten unutulmaz bir deneyim” olarak özetleyen Rumen sporcu Preda, bu yaz Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 15. sezonuna hazirlanacak.
Kaynak: İHA