Ögrenciler Hatay'daki Kardesleri Için Iftar Sofrasi Kurdu

Düzce Üniversitesinin ögrencileri, Hatay’in Samandag ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenileyebilmek için iftar sofrasi kurdu.

Ögrenciler Hatay'daki Kardesleri Için Iftar Sofrasi Kurdu
Düzce Üniversitesi Dümerang Toplulugu, Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük yikimin yasandigi Hatay’in Samandag ilçesindeki okulu yenilemek için harekete geçti. Okulun ihtiyaçlarinin giderilmesi için iftar sofrasi kuruldu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Tanju Acar basta olmak üzere, Düzceli is adamlari bu iftar sofrasina destek verdi. Üniversite ögrencileri de iftar sofrasina burslarindan artirdiklari paralarla destek oldu.

"Samandag’da okul yenilemek istedik"

Daha önce Adiyaman’in Kömür beldesinde okul yenilediklerini ve Hatay’daki okullar içinde mayis ayinda bölgeye gideceklerini belirten Dümerang Toplulugu Baskanvekili Mehmet Ali Türedi, "6 subat depremleri ülkemizin en büyük depremlerinden birisiydi. Hatay ise en çok yikim alan sehirlerin basinda geliyor. Düzce Üniversitesi Dümerang Toplulugu olarak geçen dönem Adiyaman’da Yasikaya Ilkokulunu yenileme çalismasi yapmistik. Bu dönemde de Hatay’in Samandag ilçesinde okul yenileme çalismasi yapmayi planladik. Hatay’daki bu okul için iftar sofrasi kurmak istedik. Burada ögrenci arkadaslarimiz burslarindan artirdiklari paralari kardeslerimize ulastirmak için iftara katildilar. Sag olsun sponsorlarimiz da maddi ve manevi destek oldular. Elde edilen tüm geliri Hatay’a ulastiracagiz. 10-14 Mayis’ta bölgeye gidip bizzat okulu yenileyecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA