GAÜN Ögrencilerinden Adliye Ziyareti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oguzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programi ögrencileri, Ögr. Gör. Ali Altunbas’in koordinesinde Gaziantep Adalet Sarayina giderek durusma seyrine katildilar.

GAÜN Ögrencilerinden Adliye Ziyareti
Adalet Programi ögrencilerinin derste ögrendigi konulari daha iyi pekismesi için adliyede durusma seyrine katildiklarini ifade eden GAÜN Oguzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Baskani Ögr. Gör. Ali Altunbas, “Ögrencilerimizle Agir Ceza Mahkemelerindeki kasten öldürme, yagma, dolandiricilik, cinsel istismar gibi çesitli davalarin oldugu durusmalara katildik. Ögrencilerimiz burada görev yapan hakim, savci, avukat, katip ve mübasir gibi mahkemelerde görev yapan kisileri izleyerek ögrendikleri konulari pekistirdigi gibi mezuniyetten sonra görev yapacaklari kurumu da görerek bilgi sahibi oldular” dedi.

Okulda verilen egitimlerin uygulamada karsiliginin görülmesi amaciyla teknik gezi ve ziyaretlere önem verdiklerini ifade eden GAÜN Oguzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Sahin, “Ögrencilerin egitim seviyesinin arttirilmasi ve gelecekte çalisacaklari kurumu bilmeleri bu ziyaretleri zaruri kilmakta. Bu nedenle meslek yüksekokulu olarak diger kurumlarla is birligi halinde mümkün oldukça bu tür etkinlikleri yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA