Elazig'da Üniversite Ögrencilerine Ücretsiz Iftar Veriliyor

Elazig Firat Üniversitesi bünyesinde egitim gören ögrencilere Ramazan ayi boyunca ücretsiz iftar veriyor.

Elazig'da Üniversite Ögrencilerine Ücretsiz Iftar Veriliyor
Elazig Firat Üniversitesi (FÜ) ve FÜ Gelisme Vakfi is birligiyle Ramazan ayi boyunca üniversitenin yerleskesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede ögrenciler için iftar yemegi çikariliyor. Gelisme Vakfi bünyesinde basta akademisyenler olmak üzere hayirsever is insanlarinin da bagislariyla günlük ortalama 5 bin kisilik yemek çikariliyor. Ramazan boyunca ögrenciler ücretsiz bir sekilde bu imkandan faydalanabilecek. Iftar programina Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Yilmaz da katilarak iftarini ögrencilerle birlikte açti ve kendileriyle sohbet etti. Ögrenciler de kampanyadan dolayi basta üniversite rektörü olmak üzere, akademisyen ve hayirseverlere tesekkürlerini iletti.

’’Kampanyadan dolayi çok memnunuz’’

FÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Yilmaz ise ’’Firat Üniversitesi bünyesinde Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas tarafindan yönlendirilmeleri ile kurulmus olan FÜ Gelisme Vakfimiz oldu. Ramazan ayi boyunca da bu iftar menüsünden ücretsiz bir sekilde faydalanmasi saglaniyor. Su anda Üniversite Evinde günlük degisme ile birlikte ortalama 5 bin kisi ücretsiz bir sekilde yemek yemesi saglanmaktadir. Her gün akademisyenlerimizin, Elazigli hayirsever is adamlarinin verdigi iftarlarla birlikte il disindan gelen kiymetli ögrencilerimiz burada iftar yapmakta. Bu desteklerle birlikte hem ögrencilerimiz mutlu hem de akademisyenlerimiz ayni sekilde. Insallah, Ramazan boyunca da ögrencilerimiz bu imkandan faydalanacaklar” dedi.

Duyduklari memnuniyeti dile getiren Beden Egitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinden Firat Kaya, ’’Normalde iftar yemeklerine gelmezdim ama üniversitemizin böyle bir kampanyasindan dolayi çok memnunuz ve tesekkür ederiz. Böyle seylerin yapilmasi aslinda ögrencinin de hosuna gidiyor. Rektörümüze tesekkür ederiz. Ayrica hepimiz asure için geldik, çok tesekkür ederiz’’ diye konustu.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ögrencisi Arife Yilmaz, ’’Bugün, üniversitemizin Ramazan ayi boyunca ücretsiz bir sekilde düzenledigi yemekte hep birlikteyiz. Yemekten dolayi rektörümüze ve akademisyenlere tesekkürlerimizi sunuyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA