Derdest Ettikleri Kuyumcuyu Gasp Eden Silahli Soyguncular Kamerada

Ankara’da etkisiz hale getirdikleri kuyumcunun dükkanini soyan 2 sahis ile onlara yardim ettigi belirlenen bir kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun ani ise kuyumcu dükkanin güvenlik kamerasina yansidi.

Derdest Ettikleri Kuyumcuyu Gasp Eden Silahli Soyguncular Kamerada
Olay, 25 Mart sabahi Keçiören’deki bir kuyumcu dükkaninda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yüzleri maskeli iki sahis, ellerindeki silahlarla birlikte M.Y.’ye ait kuyumcu dükkanina girdi. M.Y.’yi darp eden ve ellerini plastik kelepçeyle baglayan sahislar vitrindeki kol saatleri ile gümüs zincirleri çaldiktan sonra geldikleri motosiklet ile dükkandan ayrildi. M.Y.’nin ihbari üzerine çalisma baslatan polis ekipleri, yagma olayini gerçeklestiren kisilerin F.Ö. ve K.Y. oldugunu ve Istanbul’a kaçtiklarini tespit etti. Ekipler ayrica soygunculara yardim eden S.Ç. isimli birinin daha oldugunu belirledi. Istanbul emniyeti ile ortak icra edilen operasyonla yakalanan F.Ö. ile K.Y. yakalanarak Ankara’ya getirildi.

Diger süpheli S.Ç. ise Ankara’da yakalanarak gözaltina alindi. Soyguncularin adreslerinde yapilan aramalarda ise kuyumcudan gasp ettikleri takilar ile 1 adet silah ve uyusturucu maddeler ele geçirildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye çikarilan sahislar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Günlerce kesif yapmislar

Zanlilardan F.Ö. ve K.Y.’nin olaydan 6 gün önce Ankara’ya geldikleri, kuyumcu dükkani çevresinde sürekli kesifler yaptiklari ve bu süre içerisinde kiralanan bir araçta barindiklari ögrenildi. Soygunun planlayan S.Ç.’nin ise yagmaci F.Ö. ile K.Y.’ye maddi destek saglayip yardim ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA