Baskan Aktas Açiklamasi 'Biz Gençlerimize Güveniyoruz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bu dönemde oldugu gibi yeni dönemde de gençlerin hayatina deger katacaklarini dile getirerek, “Nitelikli ve kaliteli mekanlardan olusan gençlik merkezi sayimizi 15’den 50’ye çikariyoruz. 6 olan YKS kurs sayimizi 15’e çikararak genç kardeslerimizi basariya daha da yaklastiracagiz” dedi.

Baskan Aktas Açiklamasi 'Biz Gençlerimize Güveniyoruz'
Bursa’da egitime ve gençlere yönelik çalismalari her zaman ön planda tutan Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Bursa büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sehri gelecege tasiyacak çalismalari yeni dönemde de hayata geçirmeye hazirlaniyor. Türkiye’nin gelecegi olan gençlere yönelik birçok projesini açiklayan Baskan Alinur Aktas, genç ve kadin girisimcilere 100 bin TL hibe destegi saglayacaklarini, Bursa Kariyer ve Istihdam Ofisi (BIKO) marifetiyle gençlere is garantili staj imkâni sunacaklarini, senede 2 kez seyahat destegi vereceklerini, 16 bin ögrenciyi burs imkanindan yararlandiracaklarini, basarili genç sporculara da kriter gözetmeksizin burs vereceklerini hatirlatti.

Gençlik merkezleri sayisi artiyor

Gençlere yönelik müjdelerinin bunlarla da sinirli olmadigini belirten Baskan Alinur Aktas, özellikle üniversiteli gençlerin daha konforlu ve güvenli bir ortamda ders çalisabilmeleri amaciyla sehrin farkli noktalarina gençlik merkezleri kazandirdiklarini dile getirdi. Sinav dönemlerinde 24 saat kesintisiz hizmet vermesi, ücretsiz internet, çay, kahve ve çorba ikramlariyla üniversitelilerin merkezleri yogun olarak kullandigini söyleyen Baskan Aktas, “Türkiye’nin gelecegi, bugünün gençleri elinde sekillenecek. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlere yapilan her hizmetin ayni zamanda ülkenin gelecegine yapildigini biliyoruz. Gençlik merkezleri, millet kiraathaneleri, ücretsiz internet imkanlari sagliyoruz, yeni kütüphaneler açiyoruz. Deniz kamplari, izcilik ve doga kamplari, atölye çalismalari, senlikler, festivaller, konserlerle gençlerimizi gelecege hazirliyoruz. Gençlerimizin daha konforlu ve ayni zamanda güvenli ortamlarda zaman geçirmesi, ders çalisabilmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Kütüphanesinden kafeteryasina, ders çalisma ve e-spor alanlarina kadar ücretsiz internet, psikolog ve diyetisyen imkanlari da dahil olmak üzere nitelikli ve kaliteli mekanlardan olusan gençlik merkezi sayimizi 15’den 50’ye çikariyoruz. Üniversitelerin bulundugu alanlardaki gençlik merkezleri içerisinde ögrencilerin çamasirlarini yikatabilecekleri ‘Çamasir Cafe’ler de olusturacagiz. Ayrica sehirdeki ücretsiz wifi alanlarimizin sayisini ve kapsama alanlarini genisleterek, gençlerimiz için kesintisiz ve ücretsiz interneti yayginlastiriyoruz” diye konustu.

YKS kurs merkezleri 15’e çikiyor

Bursa’da BUSMEK araciligiyla yasam boyu egitim anlayisiyla vatandaslarin sanat ve mesleki egitim ihtiyacina çözüm olmaya devam ettiklerini belirten Baskan Aktas, BUSMEK ile üniversite sinavlarina hazirlanan gençlere uzman rehber ögretmenler esliginde ücretsiz YKS hazirlik kurslari da düzenlediklerini hatirlatti. Bugüne kadar binlerce genci YKS kurslariyla üniversiteye hazirladiklarini anlatan Baskan Alinur Aktas, “6 kurs merkezimiz oldukça ilgi gördü. Kurslarimizda bütün egitim materyallerini karsiliyoruz. BUSMEK Hazirlik Kurslarinda yüzde 80’lere varan basari orani elde edildi. Sinav müfredatini dikkate alarak destek sagliyoruz. Ögrencilerimizi uzman kadromuz, ücretsiz YKS destek kitaplarimiz, egitime uygun donanimli sosyal sartlarimiz ve rehberlik servisimizle üniversiteye hazirliyoruz. Deneme sinavlariyla ögrencilerimizi takip ediyoruz. Psikolojik olarak desteklemeye gayret ediyoruz. Gençler bizim her seyimiz. Ülkemizin, sehrimizin gelecegi. Onlari burslarla, farkli imkanlarla bulusturmak adina da altyapimiz var. Önümüzdeki dönemde YKS kurs sayimizi 15’e çikararak sehrimizde üniversiteye hazirlanan genç kardeslerimizi basariya daha da yaklastiracagiz. Ayrica gençlerin egitimlerinde kendilerini gelistirmeleri için pratik deneyimlerini artiracaklari, inovasyon temelli kariyer hazirligi yapacaklari, sosyal baglar ve isbirligi gibi alanlarda gelismelerini saglayacak ‘Genç Ofis’i olusturuyoruz. Ülkemizin gelecegi olan gençlerimizin hayatina deger katalim istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA