Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi Pazar Günü Yapilacak

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanliginca Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi (2024-YDS/1), 24 Mart Pazar günü yapilacak.

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi’na iliskin açiklamalarda bulundu. Sinav için 402 bina ve 4 bin 974 salon kullanilacagini belirten Ersoy, "Sinavda emniyet dahil 17 bin 519 görevli yer alacak. Sinav, 87 sinav merkezinde saat 10.15’te baslayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sinav binalarina alinmayacak. 13.15’te sona erecek sinavda ek süre verilmesine uygun bulunan engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler" dedi.



Sinav 20 dilde uygulanacak

Ersoy, YDS/1’in 20 dilde uygulanacagini ifade ederek, "En fazla aday 96 bin 757 ile Ingilizce’de sinava katilacak. 8 bin 282 aday Arapça, 4 bin 136 aday Almanca dillerinde sinava katilacak. Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce, Rusça dillerinden sinava katilacak adaylara çoktan seçmeli 80 soru sorulacak. Diger dillerden sinava katilacak adaylara yabanci dilden Türkçe’ye ve Türkçe’den yabanci dile çeviri seklinde uygulama yapilacak. Sinava girecek adaylarimiza basarilar diliyorum" diye konustu.



Sinav sonuçlari 25 Nisan’da açiklanacak

T.C. kimlik kartini kaybeden, nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda T.C. kimlik numarasi ve fotograf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sinav günleri açik bulundurulacak. Sinav sonuçlari ise 25 Nisan’da açiklanacak.
Kaynak: İHA