Sultangazi'de Ramazan Etkinliklerinin Konugu Bekir Develi Oldu

Sultangazi Belediyesi, Ramazan’in dolu dolu geçmesi nedeniyle etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Ramazan Etkinlik Çadiri’nda düzenlenen Bekir Develi söylesine Sultangazililer yogun ilgi gösterdi.

Sultangazi'de Ramazan Etkinliklerinin Konugu Bekir Develi Oldu
Sultangazi Belediyesi, Ramazan’in dolu dolu geçmesi nedeniyle etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Ramazan Etkinlik Çadiri’nda her gün farkli bir program düzenleyen Sultangazi Belediyesi, bu kez TV sunucusu ve yazar Bekir Develi’yi konuk etti. Bekir Develi etkinlik çerçevesinde bir söylesi gerçeklestirdi. Söylesiye vatandaslar yogun ilgi gösterirken, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursunda katildi.

Ayrica Ramazan Etkinlik Çadiri’nda, Sultangazi Belediyesi Kadin Kültür Sanat ve Mesleki Egitim Akademisi (SU-MEKAN) kursiyerleri tarafindan üretilen el emegi ürünlerin satisa sunuldugu bir stant bulunurken Sultangazili yazarlarin kitaplarini okurlariyla bulustugu bir stant da yer aliyor.

“166 gün içerisinde son 4 yilda dünyada vuku bulan bütün savaslarda öldürülmeyen kadar çocuk bugün Gazze’de katledildi”

Söylesi de Gazze’deki olaylara deginen Develi, “Istatiksel bir çalisma yapildi ve su fark edildi ki son 4 yil da dünyada olan bütün savaslarda öldürülen çocuk sayisi 12 bin 400’ün üzerinde degil. Bugün 166’nci gün ve 166 gün içerisinde son 4 yilda dünyada vuku bulan bütün savaslarda öldürülmeyen kadar çocuk bugün Gazze’de katledildi. Gazzelilerin hemen hemen hepsi Refah’ta 11 kilometrelik alanda sikismis durumda. Misir’da kimse o tarafa geçmesin diye kapiyi kapatti, tel örgüler çekti. Su an o 11 kilometrede bulunan 2 milyon insani bombaliyorlar” ifadelerini kullandi.

“Bizim yaptigimiz her etkinlik, Ramazan’in maneviyatina uygun”

Programda konusan Sultangazi Av. Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Bu ilçede her Ramazan farkli farkli programlarla sizlerle vatandaslarimizla iç içe olmaya çalisiyoruz. Bu etkinlik çadirinda, 32 tane sivil toplum kuruluslari, derneklerimizi bulusturuyoruz. Saat 20.30’da baslayan çocuk oyunlarimiz var. Bizim yaptigimiz her is Ramazan’in maneviyatina uygun isler. Biz buna özen gösteriyoruz. Sonrasinda çesitli söylesilerle, siirlerle, dinletilerle sahura kadar devam eden özel bir etkinlik yapiyoruz. Çocuklar, gençlerimiz egleniyor. Ramazan ayi boyunca insanlar gelebilecekleri, dostlariyla bir arada olabilecekleri Ramazan ruhuna uygun islerle burada bulusabilecek alan burasi. Birçok yerden buraya gelen vatandaslarimiz var. Bu bölgede böyle bir etkinligin oldugunu duyan herkes buraya geliyor. Bu etkinliklerden faydalaniyor. Bizim için güzel bir Ramazan geçiyor. Sadece çadirimizi bu Ramazanda büyüttük. Dijitali de kullanarak led ekranlarimizla daha güçlü hale getirmis oluyoruz. Sadece Ramazan söylesilerinden ibadet degil, sahur programlari da yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA