Soydan Açiklamasi 'Limonata Fabrikalari, Soguk Hava Depolari, Kurutma Fabrikalari Kuracagiz'

Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, Erdemli, Mut ve Silifke ilçelerindeki tarimin çok önemli oldugunu belirterek, "Kuracagimiz Tarim A.S ile Bitki Sagligi Merkezlerimiz üreticilerimize destekler verecekler. Çiftçimizin maliyetlerini en aza indirecegiz. Sektör temsilcilerimizi bu sürece dahil edecegiz. Dünyada yeni pazar arayisina girecegiz. Limonata fabrikalari, soguk hava depolari, kurutma fabrikalari ile ürünlerimizin farkli yönlerini de kullanacagiz” dedi.

Soydan Açiklamasi 'Limonata Fabrikalari, Soguk Hava Depolari, Kurutma Fabrikalari Kuracagiz'


“Hedefimiz 5 yillik siyasi hedefler degildir”

İçel’in sadece Türkiye’de degil, dünyada da parmakla gösterilecek nadide sehirlerden biri oldugunu vurgulayan Soyda, "İçel, çok farkli ve degerli kültürleri bir arada barindiran bir sehir. Anamur’dan Tarsus’a turizm kenti olmaya aday bir kenttir. İçel, limani ile dünyaya açilan bir kapi olmanin yaninda, önemli bir lojistik üs konumundadir. 329 bin hektarlik verimli arazileri ile birçok ürünün rekoltesinde ilk sirada yer alarak tariminda baskent olmaya aday bir sehirdir. Sanayisi, insani ve dogasi ile İçel çok farkli bir sehirdir. İçel’e karsi bizim sorumlulugumuz var. 13 ilçemizin 10’unda Cumhur Ittifaki belediye baskanlarimiz var ve bugüne kadar üretken belediyecilik yaparak ilçelerimize deger katkilar. Büyüksehir olarak ayni durumda degiliz. Baska büyüksehirlerdeki hizmetleri İçel’de göremiyoruz. Hedefimiz 5 yillik siyasi hedefler degildir. Kentin gelecek 50 yilini planliyoruz. Önceliklerimizi buna göre belirledik. Burada ilçe belediye baskanlarimizin da katkilarini çok önemsiyoruz" diye konustu.



"İçel’in kaybedecek 5 yili daha yok”

İçel’in ilçeleriyle birlikte hizmet bekledigini kaydeden Soydan, “Cumhur ittifakinin Ilçelerimizde yanan çoban atesi tüm ili kapsiyor. 31 Mart aksami da sandiklari patlatiyoruz. İçel’in kaybedecek bir 5 yili daha yok. İçel halki ‘artik yeter’ diyor. Bahane istemiyorlar ve buna son verecekler. Halkimiz, en pahali suyu içmek istemiyor. 30 büyüksehirde olan büyük projeleri İçel’de de görmek istiyorlar" ifadelerini kullandi.

Gülnar, Aydincik ve Bozyazi ilçelerinde seçim çalismalarini sürdüren Serdar Soydan, yagmura ve soguga ragmen, kendilerini yalniz birakmayan vatandaslara tesekkür ederken, daha sonra binlerce kisinin katilimi ile gerçeklesen iftar programinda da sunlari söyledi: “Sizlerin heyecanina, destegine ve güvenine layik olmak için çalisacagiz ve basaracagiz. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan sizlerin emrinde, hizmetinizdeyiz.”

“İçel, Cumhur ittifaki diyor, hizmet diyor“

Ilçelerin sorunlarina da dikkat çeken Soydan, “5 yildir buralara ayak basmayan, çivi çakmayanlara bir dur diyecegiz. Biz tüm eksikleri iyi biliyoruz. Kuskan’in içme suyu hattini da yenileyerek kaliteli su ile bulusturacagiz. Yagmur demeden, soguk demeden bizleri karsilamaniz, sevginizi ve güler yüzünüzü göstermeniz bizlere apayri bir enerji vermistir. Gayet iyi gidiyoruz. İçel, Cumhur ittifaki diyor, hizmet diyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA