Sira Disi Muhtar Adayi Açtigi Seçim Ofisinde Mahalleliyi Agirlayip, Sorunlarini Dinliyor

Aydin’in Buharkent ilçesinde 1546 seçmen bulunan Istiklal Mahallesi’nin genç muhtar adayi Ridvan Güçükaylak, adeta bir belediye baskan adayi gibi çalisiyor. Mahallesinde aylar öncesinden kiraladigi seçim ofisinde vatandaslari agirlayan Güçükaylak ’basin düserse dara, muhtar Ridvan’i ara’ slogani ile hem sorunlari dinliyor hem de vaatlerini anlatiyor.

Sira Disi Muhtar Adayi Açtigi Seçim Ofisinde Mahalleliyi Agirlayip, Sorunlarini Dinliyor


Mart ayi sonunda Türkiye genelinde gerçeklestirilerek olan yerel seçimler için tüm adaylar çalismalarini araliksiz sürdürüyor. 30 yasindaki genç muhtar adayi Ridvan Güçükaylak, belediye baskan adayi gibi çalisiyor. 4 ay önce çalismalara start veren Güçükaylak, kendine özgü bir stratejiyle mahalle sakinlerinin gönlünü kazanmak için çalisiyor. Mahallesi’nde muhtarlik bürosu olusturma hedefiyle yola çikan genç aday, bu amaç dogrultusunda seçim ofisi açarak mahalle halkina daha yakin olmayi hedefliyor. Seçim ofisinde düzenledigi etkinliklerle ve vatandaslara sundugu çesitli ikramlarla dikkat çeken Güçükaylak, mahalle sakinleriyle sik sik bir araya gelerek onlarin sorunlarini dinliyor ve çözüm önerilerini paylasiyor.

"Ilçede hiç bir mahallenin muhtarlik bürosu yok"

Buharkent’te 7 mahallenin bulundugunu ve hiçbir mahallenin muhtarlik bürosu olmadigini ifade eden Istiklal Mahallesi Muhtar Adayi Güçükaylak, "Bu mahallelerde de maalesef bir muhtarlik bürosu yok. Kimi muhtarlar is yerlerini muhtarlik bürosu olarak kullaniyor. Ilçemizde bir ilke imza atip öncesinde seçim ofisi kazanirsak da muhtarlik ofisi olarak kullanmak için burayi açtik. Kadinlarimiz basta olmak üzere vatandaslarimiz muhtarlarimiz ile saglikli sekilde görüsüp sorunlarini aktaramiyorlardi. Burasi bu anlamda güzel oldu. Gündüzleri ve aksamlari buraya gelenler oluyor. Sohbet, muhabbet ediyoruz. Bazen havadan sudan bazen de seçimlerden konusup görüs alis-verisinde bulunuyoruz. Gelenlere çay, kahve ve kuru pasta ikramimiz da oluyor. Buraya gelen insanlarin illa ki bana oy verecek diye bir satlari da yok. Gelsinler, sohbetimizi edelim sorunlarini dinleyelim, çözüm bulmaya çalisalim" dedi.



"Kapiniz da telefonumuz da her zaman açik"

Çalismalari kapsaminda mahallelilerden de güzel dönüsler aldigini ve seçilmesi durumunda muhtarligin kapisinin da telefonunun da her zaman açik olacagini ifade eden Güçükaylak, "Muhtar adaylarimiz genelde orta yas ve üzeri. Ben 30 yasinda genç biri olarak bu ise el attim. Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun insallah. Su anda mahallemizin destekleri oldukça fazla. Çalismalarimiz güzel gidiyor. Simdiden mahalle halkimizin ufak tefek ihtiyaçlarini gidermek için ugrasiyorum. Basta tüm Türkiye basta olmak üzere ilçemiz ve mahallemiz için seçimlerimiz hayirli olsun. Mahallemizdeki vatandaslardan destek bekliyorum. Biz buraya irtibat numaramizi da ’basin düserse dara, muhtar Ridvan’i ara’ sloganini kullanarak yazdik. Allah’a çok sükür gece gündüz demeden arayan soran oluyor, telefonlarimiz susmuyor. Burasi amacina uygun olarak neredeyse 7-24 açik. Muhtar seçilirsek burasi sabah saat 08.30 aksam saat 17.00 arasinda her zaman açik olacak. Gece de mahallemizin bir sorunu oldugunda saat fark etmeksizin ofisimizi gerekirse açmaya haziriz" diye konustu.

Kaynak: İHA