Iki Senede 94 Kilo Verince Görenler Taniyamadi

Bursa’da 2 yilda tam 94 kilo veren 39 yasindaki servis soförünü görenler taniyamiyor. Geçirdigi obezite ameliyati sonrasi 186 kilodan 92 kiloya düsmeyi basaran Rahmi Güler, "Neredeyse içimden bir ben daha çikti. En büyük beden kiyafetler bile olmuyordu. Simdi gördüklerine inanmayip bana benden selam gönderen bile oluyor" dedi.

Iki Senede 94 Kilo Verince Görenler Taniyamadi
Bursa’da servis soförlügü yapan evli ve 2 çocuk babasi Rahmi Güler, 186 kiloya ulasip nefes almakta bile zorlanmaya baslayinca ’artik yeter’ diyerek, bir an önce kilo vermek için arayisa girdi. En büyük beden kiyafetlerin bile içine giremeyen, çalistigi servis minibüsüne inip binmekte zorlanan, hayat konforu neredeyse kalmayan Güler, asiri kilolarindan kurtulmak için 28 Ekim 2021 tarihinde obezite ameliyati oldu. Yapilan basarili operasyonla zayiflamaya baslayan Güler, 2 sene içinde tam 94 kilo verip 186 kilodan 92 kiloya kadar düsmeyi basardi.

"Görenler tanimiyor, bana benden selam gönderenler bile oluyor"

92 kiloya inmesiyle birlikte bir anda hayatinin degistigini anlatan 39 yasindaki Rahmi Güler, "Simdilerde beni görenler taniyamiyor. Rahmi nerede diyenler oluyor. Bana benimle selam gönderen bile oluyor. Ses var ama görüntü kalmadi" dedi.

186 kilo oldugu dönemde 100 metre yol bile yürüyemezken kilo verdikten sonra her gün 2 kilometre yürüdügünü belirten Güler, "En kisa 100 metrelik yolu bile arabayla gidiyordum. Servis soförlügü yaptigim için hep oturarak çalisiyordum. Hiç yürümek istemiyordum. Kiyafet alamiyordum. Büyük beden satan magazalara gidiyordum. Ama orada bile kendime bir sey bulamiyordum. O seviyeye gelmistim. Simdi her seyi esim aliyor. Getiriyor giyiyorum. Simdi her yere yürüyerek gidiyorum. 1-2 kilometre bana misin demiyor. 186 kiloydum su an 92 kiloyum. Artik kilomu sabitledim. Yarim gitti. Içimden bir tane daha ben çikti. Beni uzun zamandir görmeyen biri benden bana selam yolluyor. Arkadaslarla konusuyoruz ayrilacagimiz zaman Rahmi’ye selam söyle diyenler oluyor. ’Abi benim’ diyorum. ’Yok, sen degilsin’ diyorlar. Uzun zamandir görüsüp simdi tanimayan çok kisi var" diye konustu.

Rahmi Güler’in 2 senede 186 kilodan 92 kiloya düsmesinde büyük katkisi olan obezite ameliyatini gerçeklestiren Medicana Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ersoy Taspinar, "Hasta bize ilk basvurdugunda hem sosyal hayati, hem saglik yönünden sikintilar çektigini ifade etti.

Saglik sorunlari artik bas göstermeye baslamisti. Kendisiyle konustuk ve obezite ameliyati yapmaya karar verdik. En istikrarli hastalarimizdan oldu. Toplam 94 kilo verdi. 2 yil geçmesine ragmen kilosunu da koruyor. Kontrollerine düzenli olarak geliyor. Su an gayet saglikli bir sekilde hayatina devam ediyor. Sanki yeniden hayata baslamis gibi. Rahmi bey, bu isin nasil basarilabileceginin en somut göstergesi" diye konustu.

Fazla kilolu olarak yasamanin ameliyattan daha riskli oldugunu belirten Op. Dr. Taspinar, "Kilo vermekte zorlanan kisiler için obezite ameliyati her zaman alternatif çözümdür. Tabii ki diyet, spor yapmak gibi ameliyatsiz yöntemler her zaman önceliklidir. Ama bunlari yapmasina ragmen kilo veremeyen bir grup var. O grup için Rahmi bey iyi bir örnek" dedi.

Kaynak: İHA