Enerjisa Mobil'in 'Sen Koru' Eklentisi Ile Sürdürülebilirlik Bilinci Artirilacak

Enerjisa Enerji, Enerjisa Mobil’e yeni bir özellik getirdi. Sürdürülebilirlik uzmanlarinin görüslerine basvurularak tasarlanan ‘Sen Koru’ ile Enerjisa Mobil kullanicilari, kendilerinin ve yakinlarinin karbon ayak izlerini hesaplayarak arsivleyebilecek ve aylar içindeki gelisimlerini takip edecek.

Enerjisa Mobil'in 'Sen Koru' Eklentisi Ile Sürdürülebilirlik Bilinci Artirilacak


Türkiye’nin enerji dönüsümüne ve temiz enerjiye geçisine öncülük edenlerden Enerjisa Enerji, dijital dönüsüm ve teknoloji yatirimi konusunda da sektöre örnek uygulamalar gelistirmeye devam ediyor. Enerjisa Mobil uygulamasina eklenen ‘Sen Koru’ ile karbon ayak izini hesaplayanlar hem sürdürülebilirlik kültürü ve bilincinin yayginlasmasina katki saglayacak hem de daha iyi bir gelecek için sorumluluk almaya hazir topluluklar haline gelecek.

Yapilan açiklamaya göre, ‘Sen Koru’ ile kullanicilar; gündelik yasam tercihleri ve tüketim aliskanliklarindan olan elektrik tüketimi ve ulasim yöntemleri gibi degerlerini belirli bir tarih araliginda takip edip eklenti üzerinde aktivite girisi yaparak karbon ayak izlerini hesaplayabilecekler. Ayrica karbon ayak izlerini azaltmak için gerekli adimlar hakkinda bilgi alarak tüm dünyanin, gelecek nesiller için ulasmasi gereken sürdürülebilirlik hedefleri konusunda farkindaliginin artmasini saglayacaklar.

“Sürdürülebilirlik bir kültür meselesidir ve bu kültürü gündelik aliskanliklarimizin merkezinde konumlandirmamiz gerekiyor”

Hayata geçmesine liderlik ettigi birçok yenilikçi uygulamayi sürdürülebilirlik odaginda gerçeklestirmeyi hedeflediginin altini çizen Enerjisa Perakende Satis Sirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, “Enerjisa Mobil’i yenilerken de trendleri takip etmek ve içerigi sürekli zenginlestirmek, bunu da toplum bilincimiz ve kültürümüze katki sunacak sekilde tasarlamak hedefimiz vardi. Bu noktada ‘Sen Koru’ titiz bir çalisma sonucunda, Birlesmis Milletler’in Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’nin hayatimizin olagan akisi ile bütünlesmesi hedeflenerek, tamamen iç kaynaklarimiz kullanilarak tasarlandi.

‘Sen Koru’, kullanicilarin gündelik kaynak tüketimlerini hesapladigi ve küresel hedeflerin neresinde olduklarini gördükleri bir uygulama. Bu özellikleri sayesinde günlük aliskanliklarimizi degistirmek konusunda motive edici bir uygulama olacak. Yaptigi her isin merkezine sürdürülebilirligi yerlestiren ve herkes için daha iyi bir gelecek hayali ile çalisan ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum.

Sürdürülebilir bir gelecege katkida bulunmak için, Enerjisa Mobil’i tüm uygulama magazalarindan ücretsiz olarak indirebilir ve ‘Sen Koru’yu kesfetmeye baslayabilirsiniz” dedi.



“Gündelik yasamimizda küçük görünen degisikliklerin iklim degisikligi ile mücadeleye olan büyük etkileri ‘Sen Koru’ ile deneyimlenebilecek.’’

Dünyayi daha iyi bir gelecege hazirlamak için toplumsal bilincin artmasinin kritik oldugunu vurgulayan Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Baskani Ebru Tascioglu, “Bugün tüm dünyanin gündemine yerlesmis ve uluslararasi platformlarin en temel tartisma konularindan biri olan iklim krizine yönelik çalismalarda, ülkemizin lider enerji sirketi olarak tasidigimiz sorumlulugun bilincindeyiz. Bu noktada 2023 yilinda da kamuoyu ile paylastigimiz üzere faaliyetlerimizi 2050 yilina kadar Net Sifir Hedefi ile uyumlu hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Son yillarda toplumun özellikle deneyimleyebildigi uygulamalari daha çok sahiplendigini gözlemliyoruz. Müsterilerimizin gündelik yasamlarindaki küçük degisikliklerin ne denli büyük etkiler olusturdugunu deneyimleyecegi ‘Sen Koru’nun hizla yayginlasmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA