CHP Mugla Büyüksehir Adayi Aras Açiklamasi 'Dar Gelirlilerin Sorununu 'Mugla Kart' Ile Çözecegiz'

CHP Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras, seçim çalismalari çerçevesinde Marmaris’te Sögüt mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Aras, Marmaris programinda Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi ile Cem Evi yapim protokolü imzaladi. Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskanini ziyaret eden Aras, aksam da bazi STK temsilcileri ile iftar yapti.

CHP Mugla Büyüksehir Adayi Aras Açiklamasi 'Dar Gelirlilerin Sorununu 'Mugla Kart' Ile Çözecegiz'
“Yargilanacaksan aritma tesisi yaptin diye yargilan”

CHP Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras, “Plan olmadi mi altyapiyla ilgili de sikintilar oluyor. Yani kanalizasyon da yapamiyorsun çünkü yollar kamuya terk edilmemis oluyor. Aritma tesisini yapacaginiz yer belirlenmemis oluyor biliyorsunuz. Ancak tabii ki imar planinin olmamasi veya gecikmesi aritma tesisini yapmamiza engel olmayacak. Biz bu riski almaya haziriz. Belediye baskanligi nüfus memurlugu degil, gerektiginde risk almayi da bileceksin. Bir seyden yargilanacaksan aritma tesisi yaptin diye yargilan” dedi

“Belediye baskanligi nüfus memurlugu degil, gerektiginde risk almayi da bileceksin”

Sögüt’ün en büyük sorunlarindan birinin plansiz yapilasma oldugunun altini çizen Aras, “Biz bakanlikla ortak çalisirsak, birlikte olabilirsek ki bizde o kültür var, o gelenek var. Merkezi hükümete de gidiyoruz, bakanliklara da gidiyoruz. Yani herkesle orada birlikte çalisiyoruz. Imar plani kesinlikle gerekli. Bütün Mugla’da, degisik yerlerde de her gittigim yerde söylüyorlar. Imar planlarinda sikinti var. Bunlari da planlama yetkilileriyle görüsüp gerekeni yapacagiz. Ancak tabii ki imar planinin olmamasi veya gecikmesi aritma tesisini yapmamiza engel olmayacak. Biz bu riski almaya haziriz. Belediye baskanligi nüfus memurlugu degil, gerektiginde risk almayi da bileceksin” diye konustu.

“Siyasi ayrim gözetmeksizin herkesi kucaklayacagiz””

Mugla Büyüksehir’in organizasyon yapisini güçlendirmekle ise baslayacaginin sözünü veren Aras, “Mugla Büyüksehirin hem bütçesini, hem organizasyonunu güçlendirecegiz ki daha iyi, daha nitelikli ve daha hizli yerinde zamaninda hizmet üretebilecek. Güçlü bir lobi kuracagim. Hangi siyasi görüsten olursa olsun, bütün partilerin milletvekillerinden, bütün partilerin il baskanlarindan, is dünyasindan, meslek odalarindan, sivil toplum kuruluslarindan. Bu lobi Mugla’nin hakki olani gidip neredeyse koparip alacak. Biz diyoruz ki merkezi hükümetimizle, merkezi bütçeden Mugla’ya ayrilan payda bir düzenleme yapilsin. Onun için bu lobi, güçlü lobiyi kullanip gidip gerekirse orada mevzuat degistirmeye kadar giden bir çalisma yapacagiz. Yani bir sey yaparken hiç kimseyi de birbirinden ayirmadan AK Partiliymis, MHP’liymis, Iyi Partiliymis, CHP’liymis demeden herkesi kucaklayarak gidecegiz oraya ve Mugla’nin hakkini Mugla’ya getirecegiz” dedi.

“Dar gelirlilerin ve ihtiyaci olanlarin sorunu ‘Mugla Kart’ ile çözecegiz”

Artan ekonomik krizle birlikte sosyal politikalarin öneminin arttigini söyleyen Aras, “Dar gelirli, emekli, asgari ücretli vatandaslarimizin, ögrencilerimizin masraflari çok artti. Dar gelirlilerden her konuda sikayetler aliyoruz. Su anda market fiyatlari, pazar fiyatlari, ulasim fiyatlari, akaryakit fiyatlari, sürekli artiyor. O yüzden onlarin ihtiyaçlarini görecek ve toplumsal esitligi saglayacak uygulamalar yapmak zorundayiz. Bunlar ‘Mugla Kart’ yöntemiyle olacak. Yapacagimiz analiz sonucunda ihtiyaci olan ögrenciye, yasliya, emekliye, dar gelir vatandasimiza, issize, onlara verecegimiz ‘Mugla Kart’la onun pazardan, çarsidan, marketten rahatça alisveris yapmasina, bir yere gidecegi zaman kartini okutup cebinde parasi olmasa bile minibüsle gidebilecegi, toplu tasima aracina binebilecegi bir sistemi getirecegiz. Bu toplumsal esitligi saglayacagiz. Bunu da Mugla Kart’la yapacagiz” dedi.

“Ilk temelini atacagimiz islerden birisi olacak”

Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi ile bir adaya gelen Aras, “Içmeler’de bir parsel var. O parsel Büyüksehir Belediyesine ait. Eger uygun olursa oturacagiz beraber, hep beraber sizlerle. Eger orasi uygunsa sizin için bakacagiz ve hemen ilk temelini atacagimiz islerden birisi olacak. Ilk 100 günde orasi eger imar plani açisindan veya baska türlü sikinti olacagini düsünmüyorum da sizin için uygunsa hemen hizli bir sekilde ruhsatini kesip ondan sonra hep beraber güle oynaya su isin temelini atalim da birilerine mesaj gitsin arkadaslar” dedi.

“Limanlari Mugla’dan isletmeyecegiz”

Marmaris programinda Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanligini ziyaret etti. Aras burada yaptigi açiklamada, Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan isletilen Marmaris, Fethiye ve Bodrum limanlarinin Merkezden degil, kurulacak sirket isletmeleri ile yerinden yönetilecegini açikladi.

Aras, “13 ilçeyle beraber bir bütün olarak hizmetlerimizi yürütecegiz. Ben bütün imkânlarimi ortak kullanacagim. Bunu yaptigimizi zaten çok net ve somut adimlarla göreceksiniz. Mesela liman isletmesini ortak yapacagiz. Limanin isletmesinde ayri bir sirket kuracagiz. O sirketin yönetimine belediyeden, denizcilerden ve büyüksehir belediyesinden arkadaslar koyacagiz. Marmaris Limani’ni Mugla’dan, Fethiye limanini Mugla’dan, Bodrum Limani’na Mugla’dan isletmeyecegiz. Arkadaslar tekne baglama paralarina kadar, liman yönetimine kadar, düzenine kadar her seyi kendileri karar verecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA