Adayliktan Çekilen IYI Partiliden Sok Çikis; 'CHP Adayina Asla Oy Vermem'

DENIZLI – Denizli’nin Çal ilçesinde 2019 seçimlerinde Millet Ittifaki’nin Çal Belediye Baskan Aayi olan Mehmet Öztürk, sosyal medyada kendisini etiketleyen CHP’lilere “Millet Ittifakini geçen seçim desteklemeyen CHP adayina asla oy vermem” diye seslendi.

Adayliktan Çekilen IYI Partiliden Sok Çikis; 'CHP Adayina Asla Oy Vermem'


2019’da Millet Ittifaki’nin Çal adayi olan ve seçimi Cumhur Ittifaki Adayi MHP’li Fethi Akcan’a kaybeden Mehmet Öztürk, 31 Mart 2024 Mahalli Idareler Genel Seçimleri öncesinde IYI Parti’nin Çal adayi olarak ilan edildi. Öztürk, yasadigi saglik sorunlari nedeniyle geçtigimiz ay adayliktan çekildi.

Çal’da devam eden seçim çalismalari kapsaminda, bir CHP’li sosyal medya hesabinda CHP Çal Belediye Baskan Adayiyla ilgili paylasim yaparak, IYI Partili Mehmet Öztürk’ü de etiketledi.

Sanki CHP’nin adayina destek veriyormus gibi algilanan paylasima tepki gösteren IYI Partili Öztürk, yaptigi yorumda; “Beni etiketlemissiniz güzel. Her seyden önce ben IYI Partiliyim. CHP Adayi, 2019 Yerel Seçimlerinde Millet Ittifakini mi destekledi yoksa su an rakibi olan Fethi Akcan’imi desteklemis önce bunu sorgulayin. CHP Adayi, 2019’da Millet Ittifaki’ni desteklemis olsaydi; ben de su anda kayitsiz sartsiz CHP’yi ve kendisini desteklerdim. Bana oy veren CHP’lilerin hatirina ben de Cumhurbaskanligi seçiminde Kemal Kiliçdaroglu’na oy verdim” ifadelerini kullandi.

Paylasimi yapan CHP’li Himmet Yildiz, IYI Partili Öztürk’ün yorumunun altinda cevap olarak, “Biz CHP olarak seni destekledik, senin de CHP Adayi için degil, bizim için yanimizda durman gerekiyor. Bizi yari yolda birakmayin” ifadelerini yazdi.

Mehmet Öztürk ise bunun üzerine, “Ben, sizlere ve CHP’ye borcumu 14 ve 28 Mayis’ta ödedim. 31 Mart’ta büyüksehir seçimlerinde CHP’ye oy verecegimi belirtti.

Ameliyat oldum, Ahmet Hakan geçmis olsun bile demedi. Millet Ittifakini geçen seçim desteklemeyen CHP adayina asla oy vermem” cevabini verdi.
Kaynak: İHA