3 Aylik Meva Bebegin Yanarak Can Verdigi Evde Yine Yangin Çikti

Antalya’da 3 aylik Meva bebegin hayatini kaybetmesiyle sonuçlanan yanginin oldugu dairede bugün de yangin çikti. Yanginda evde kimsenin olmadigi ögrenilirken apartman sakinleri büyük panik yasadi. Yan dairede kalan bir vatandas ise yangini duyup olay yerine gelerek evdeki 3 kedisini dumandan etkilenmeden kurtardi.

3 Aylik Meva Bebegin Yanarak Can Verdigi Evde Yine Yangin Çikti
Yangin, saat 08.30 siralarinda Muratpasa ilçesi Kizilarik Mahallesi 2799 Sokak üzerinde yer alan 4 katli apartmanin en üst katindaki dairede meydana geldi. 3 gün önce, Akdeniz Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nde okuyan annesi Seval Çali uyutup sinava gittikten sonra çikan yanginda hayatini kaybeden 3 aylik Meva bebegin yasadigi evde yine yangin çikti. Evden dumanlarin ve alevlerin yükseldigini görenler durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbarla belirtilen adrese itfaiye, saglik ekibi ve polis sevk edildi. Itfaiye ekipleri kapiyi kirarak içeriye girip alevlere müdahalede bulunurken, apartman sakinleri de panikle kendini disariya atti. Yanan dairede kimsenin olmadigi ögrenilirken, itfaiyenin yarim saatlik çalismasi sonucu söndürüldü.

Kedilerini kurtardi

Yanan evin bitisigindeki dairede oturan Ibrahim Çap, sabah isten geldiginde ise yangini görünce büyük panik yasadi. Kimsenin olmadigi evde 2’si tekir biri British cinsi 3 kedisini çikarmak için apartmana girdi. Kedilerini kucaklayip evden çikartan Çap, aracina koydu.

“Keske mala gelseydi de cana gelmeseydi”

Kedilerinin çok korktugunu belirten Ibrahim Çap, "Canlarimizi kurtardik. Bir tanesi British, 2’si tekir olmak üzere 3 kedim yan dairedeydi ama dumanlar gelmisti. Gelmeseydik belki kedilerim hayatini kaybedecekti. Çok korkmuslar. Bu ev 3 gün önce de yanmisti. Komsularimizin ilk çocuklariydi. Çok üzüldük ve yiprandik. Keske mala gelseydi de cana gelmeseydi” dedi.

Daha önce elektrik sobasinin devrilmesi sonucu çiktigi degerlendirilen yanginin, tekrar çikis nedeni arastiriliyor.
Kaynak: İHA