Devlet Türk Sanatlari Yarismasi'nin 22'Ncisi Basliyor

Türk sanatlarini destekleyerek gelismesini ve yayginlasmasini saglayan Devlet Türk Sanatlari Yarismasi’nin 22’ncisi basliyor.

Devlet Türk Sanatlari Yarismasi'nin 22'Ncisi Basliyor
Kültür ve Turizm Bakanliginca iki yilda bir düzenlenen Devlet Türk Sanatlari Yarismasi’nda bu yil yine genç yeteneklere odaklanacak. Geleneksel el sanatlarimizdan hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kalemisi ve kati’ kategorilerinde düzenlenecek yarisma ile özellikle gençlerin gelenekten yararlanarak özgün eserler üretmeleri tesvik edilecek.

Seçici kurul tarafindan yapilacak degerlendirme sonucunda her kategoride basari ödülüne layik görülen üç esere ayri ayri 30 bin lira, sergileme ödülüne layik görülen 42 esere yine ayri ayri 6 bin lira para ödülü takdim edilecek.

Ödül sahiplerinin basari ve sergileme belgesi de alacagi yarismanin toplam para ödülü ise 882 bin lira olacak. Türkiye’nin köklü kültür mirasinin en zarif çizgilerinin gelecege aktarilmasina imkan sunacak olan 22. Devlet Türk Sanatlari Yarismasi’nin basvurulari 4 Mart’ta baslayacak.

Yarismaya katilmak isteyenler sartnameye “e-devlet” baglantili https://gorselsanat.ktb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak ulasilabilecek. Yarismanin son basvuru tarihi ise 6 Mayis olacak.
Kaynak: İHA