Sigara, En Öldürücü Toplumsal Zehirlenme Sebebi Açiklamasi '7 Bin Kimyasal Maddenin 85'I Kesin Kanser Yapiyor'

Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Özgür Ince, sigaranin dumani içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptigini belirterek, en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebinin sigara oldugunu söyledi.

Sigara, En Öldürücü Toplumsal Zehirlenme Sebebi Açiklamasi '7 Bin Kimyasal Maddenin 85'I Kesin Kanser Yapiyor'
Tüm dünyada 9 Subat Dünya Sigara Birakma Günü olarak kutlaniyor. Medicana Saglik Grubu doktorlarindan Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Özgür Ince, tütün bagimliliginin meydana getirdigi saglik sorunlarina dikkat çekerek, uyarilarda bulundu. Ince, “Sigara, akciger kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciger hastaliklarinin basta gelen sebebidir. Dumani içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptigi ispatlanmistir. Akciger haricinde kalp ve beyin damar hastaliklarinin da önde gelen sebeplerindendir” dedi.



“Sosyal sigara bagimliliginda yüzde 92’ye varan basari elde ediyoruz”

Sigaranin dünyanin en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi oldugunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Özgür Ince, “Sigara birakmak için çesitli yöntemler vardir. Nikotin replasmani tedavileri, iki üç çesit ilaç, akupunktur, hipnoz ve biorezonans yöntemleri kullanilabilmektedir. Sigara biraktirma klinigimizde 10 yili askin bir zamandir tüm bu tedavi yöntemleri kullanilmis ve en basarili yöntem olan mora terapi (radyofrekans) yöntemi olmustur. Sigara bagimliligi kabaca kimyasal (nikotin) bagimlilik ve sosyal-psikojenik bagimlilik olarak 2 kisimdan olusur. Kimyasal bagimliligi radyo frekans ile rahatlikla tedavi edebilmekteyiz. Sosyal bagimlilik için de hastalarimizla yaklasik 30-40 dakika süren bir egitim ve bilgilendirme konusmasi sayesinde yüzde 92 ye varan bir basari elde etmekteyiz” diye konustu.



“Mora terapinin bir yan etkisi yok”

Sigara birakmada en etkili yöntem olan mora terapi ve tedavi sürecinden de bahseden Ince, sunlari söyledi:

“Mora terapinin herhangi bir yan etkisi veya kontrendike durumu yoktur. Genellikle tek seans yeterlidir ancak gerekirse pekistirmeler yapilabilmektedir. Seans süresi 1 saat kadardir. Seans esnasinda eller ve ayak tabanlari metal levhalara temas eder, herhangi bir agri aci söz konusu degildir. Radyasyon, manyetik alan, kimyasal madde içermez. Radyo dalgalari ile çalisir ve otomobilde radyo dinlemek ne kadar zarar verirse o kadar zarar verebilir. Bunun yaninda diger tüm yöntemlerle kiyaslandiginda daha basarili ve daha az yan etkili bir yöntemdir. Dünya Saglik Örgütü(DSÖ) sigara bagimliligini ‘hastalik’ olarak kabul ediyor. Kendi kendine birakmaya çabalamak çok güzel bir seydir. Ama onunda istatistiklerine baktigimiz zaman yüzde 5’ten daha yukari bir basari olmuyor. Mutlaka bir profesyonel destek öneriyoruz.”
Kaynak: İHA