Pazarda Maydanoz Satarak Biriktirdigi Kira Parasi Çalinan Depremzede Kadin Ev Sahibiyle Icralik Oldu

Hatay’da pazarda sebze satarak biriktirdigi kira parasi çalinan kadin, 3 aylik kirayi ödeyemeyince ev sahibi tarafindan icraya verildi. Deprem korkusu nedeniyle kapali alanda yasamakta güçlük çeken yasli kadin, konteyneri olmasina ragmen yasamini yaklasik 1 yil boyunca minibüste sürdürdü.

Pazarda Maydanoz Satarak Biriktirdigi Kira Parasi Çalinan Depremzede Kadin Ev Sahibiyle Icralik Oldu
Hatay’in Antakya ilçesinde yasayan ve pazarda sebze satarak geçimini saglayan 54 yasindaki Fatma Sürer, asrin felaketi sonrasi korkuyla Antalya’da yasayan kizinin yanina yerlesti. Sürer, 3 ay sonra evine geldiginde biriktirdigi paranin çalindigini fark etti. Yasadigi ev depremde zarar görmeyen kadin, parasi çalininca 3 aylik kirasini ödeyemedi ve ev sahibi tarafindan mahkemeye verildi.

Yasli kadin, maddi sikintilari nedeniyle kirayi ödeyemeyince icra süreci basladi.

Pazarda satis yaparak ve yakinlarinin destekleriyle 5 aylik kira parasini güçlükle toplayarak ödeyen yasli kadin, simdi icranin kaldirilmasini bekliyor.

Asrin felaketi sonrasi tedirginlik içerisinde uzun bir süre kapali alana giremeyen Fatma Sürer, kendisine konteyner verilmesine ragmen yasamini minibüste sürdürdü. Sosyal medyada pazarda satis yaptigi görüntüler üzerine hayirseverlerin destekleriyle ev kiralanan kadin, simdi ise eve girmiyor ve yasamini konteyneri ile minibüsünde sürdürmeye devam ediyor.

“Ev parasi evin içindeydi, eve geldigimde hirsiz parayi almisti”

Kirayi ödeyememesi üzerine ev sahibinin kendisini icraya verdigini anlatan Sürer, “Ev sahibim depremden sonra bana çik dedi.

Ev yok diye ben de uzun süre çikamadim. Sonradan evinden çiktim. Kizimin yanina gitmistim, ondan dolayi 3 aylik ücretini ödeyememistim. Ev parasi evin içindeydi, eve geldigimde hirsiz parayi almisti. Ben ev sahibimi aradim, ’Ben geldim, evi bosaltacagim ama bir süre sana ev kirasini veremeyecegim’ dedim. Ses yapmadi. Sonra ben evi tasidim, aradim açmadi telefonu. Ev kirasini toparlayinca yanina gittim. Eve gittim, evin kapisina tebligat yapistirilmis, beni icraya vermis. Ev sahibim 3 ay kira param, 2 ay da bos kaldi diye 5 aylik kira parasini kendisine verdim. Beni icraya vermis. Komsulardan, pazardan topladim 15 bin icra parasini verdim kendisine, hala icrayi kaldirmamis. Onun avukatini arayabilirler, ben avukatin eline verdim. Icrayi üstümden kaldirsinlar” dedi.

Deprem korkusu nedeniyle kapali alana girmekte güçlük çektigini ve 1 yila yakin süre minibüste yasamini sürdürdügünü belirten Sürer, “Ben uzun bir süre kendi arabam var orada kaldim, tezgahimi oraya kurdum. Aksam orada yatiyorum, sabah kalkip satisimi yapiyorum. Geçimimi öyle sagliyorum. Su an konteynerde kaliyorum. Araçta 1 yil kaldim. 1 yildan sonra konteyner verdiler, orada kaliyorum. Yasin Bey’e binlerce kez tesekkür ediyorum. Beni çok memnun etti. Geldi evimi tuttu. Ben o eve geçmedim. Gidemiyorum korkuyorum. 3 katli bina, deprem görmüs bir ev. Tek basima yasadigim için korkuyorum. Çokta güzel bir ev ama ben kalamiyorum. Bana gerçekten yardim etmek istiyorlarsa kalacagim ev saglam mi, ev mi alacak, esya mi alacak bir kibrit çöpü olsun benim olsun. Benim malda mülkte gözüm yok. Binlerce kisi ariyor bir sey çikmiyor, ben ona üzülüyorum. O adam kalkti buraya kadar benim elimi tuttu. Bana çocugumdan baska birisi anne dedi, bana sahip çikti. Allah razi olsun. Ev sahibimden de Allah razi olmasin, beni kis günü sokaga atti. Kendisi, esi ve oglu bana hakaret etti. Sadece ’Sen çik, ben baskasina kiraya verecegim’ dedi.

Ben devletimden bir sise su almis degilim belki baskasinin ihtiyaci var diye. Yine ben ayaktayim, satis yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA