Nigdeli Depremzedeleri Rahatlatan Açiklama Bakan Yardimcisindan Geldi

Depremde agir hasar aldigi için ev ve is yerlerine yikim karari verilen Nigdeli depremzedeler, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir’le bir kez daha bir araya geldi.

Nigdeli Depremzedeleri Rahatlatan Açiklama Bakan Yardimcisindan Geldi
6 Subat depremlerinde Nigde’de agir hasar alan ve yikim karari verilen binalarin hak sahipleri, binalarin yapiminda gecikildigi ve yapilacak binalarda ise kat problemi yasanacagina dair açiklamalarda bulunmus, sorunlarina çözüm talep etmislerdi. AK Parti Nigde Milletvekili Cevahir Uzkurt’la sehirde yasanan problemleri görüsen Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Refik Tuzcuoglu, Belediye Baskani Emrah Özdemir ve depremzedelerin toplantisina telefonla baglandi. Bakan Yardimcisi Tuzcuoglu gelinen asama hakkinda bilgi verirken, "Bu süreçte Nigde ve Kayseri gibi illeri unutmus degiliz" dedi.

Tuzcuoglu, "AFAD’la gerekli yazismalari yaptik ve proje çalismalarina basladik. Ayni yazisma içerisinde Kayseri de var ama Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman bölgesi felaket içinde orada yogunluk devam ama biz Nigde’yi, Kayseri’yi unutmus degiliz proje çalismalarina basladik ve en kisa sürede neticeye kavusturacagiz. Biz zemin arti 4 kati çok geçmek istemiyoruz ama eskiden imar planinda mevcut olan ve zemin arti 5 verilmisse bunu da belediyenin takdirine veriyoruz. Hak sahipligi noktasinda gerekli destegi biz vatandaslara verecegiz" dedi.

Yerinde dönüsüm isteyenlere eski imar planina göre ayni ruhsatin verilecegini belirten Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir ise, "Depremzedelerimizle dönem dönem bir araya geliyoruz. Onlar da zor dönem yasadilar ve çözüm anlaminda aslinda en verimli toplantiyi yaptik. Onlarin bizden talepleri oluyordu biz de bu talepleri Bakanligimizla iletiyorduk. Bugün bir araya geldigimizde Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcimiz Refik Tuzcuoglu, Milletvekilimiz Cevahir Uzkurt’la Ankara’da bu konuyu görüsürken telefon baglantisi kurduk. Depremzedelerimizin istedigi mevcut imar planina uydugunda hak sahibi olarak yararlanmalari ve destek almalarinin önünü açacak bir çalisma olmasiydi. Bakan yardimcimizdan da bu konuyla alakali olumlu haberleri aldik. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasiyla birlikte magduriyetini gidermis olacagiz. Belediye olarak imar planina uygunlugu çerçevesinde zemin arti 5 ya da 6 kati biz verecegiz bu durumda da Nigde’deki problemi çözmüs oluyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA