Nigde'de Hastanede Sok Dalga Tedavisi Basladi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Ekstrakorporeal Sok Dalga (ESWT) tedavisi basladi.

Nigde'de Hastanede Sok Dalga Tedavisi Basladi
Hastane bashekimliginden yapilan açiklamada; "Hastanemizde Ekstrakorporeal Sok Dalga (ESWT) tedavisine baslanmistir. Hastanemizde ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) vücut disinda olusturulan güçlü ses dalgalarinin bir baslik yardimiyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasina dayanan tedavi yöntemidir" ifadelerine yer verildi.

Sok dalga tedavisinin kullanildigi durumlarin ise topuk dikeni, tenisçi dirsegi, golfçu dirsegi, plantar fasiit, kalsifik omuz tendiniti, asil tendiniti olarak belirtilen açiklamada uygulamanin haftada 1 kez olmak üzere toplam 3-5 seans oldugu ifade edildi. ESWT’nin hasarli bölgede yeni doku hücrelerin olusturulmasini saglayarak etki gösterdigi, uygulama sonrasi günler, haftalar içerisinde asamali bir iyilesme süreci beklendigi yapilan açiklamada yer aldi.

Hastaya ameliyatsiz tedavi imkâni sunan tedavi yönteminin birçok hastanin neredeyse ilk seanstan sonra iyilesme hissedebilecegi, bu tür sikâyetleri olan hastalarin FTR Poliklinigine MHRS üzerinden randevu alarak basvurmalari gerektigi ifade edildi.
Kaynak: İHA