Mus'ta Karla Mücadelede Büyük Basari Açiklamasi Tüm Köy Ve Mezra Yollari Açildi

Mus’ta geçen hafta yasanan yogun kar yagisi ve firtina nedeniyle kapanan köy ve mezra yollari, il özel idaresi ekiplerinin kararli çabalariyla tekrar ulasima açildi.

Mus'ta Karla Mücadelede Büyük Basari Açiklamasi Tüm Köy Ve Mezra Yollari Açildi
Mus’ta kar yagisi ve firtina nedeniyle ulasima kapanan tüm köy ve mezra yolu, il özel idaresi ekiplerince açildi. Özellikle 85 köy ve birçok mezranin yollarinin kapanmasiyla baslayan mücadele, ekiplerin özverili çalismalariyla sonuç verdi. Bugün itibariyle 368 köy ve 217 mezraya ulasimin saglandigini belirten Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, kar kalinliginin yer yer 2-3 metreyi astigi yüksek kesimlerde dahi ekiplerin kesintisiz çalismasiyla ulasima kapali bir yolun kalmadigini vurguladi.

Varto ilçesine bagli Kartal Deresi’nde yol açma çalismalari yapan kepçe operatörü Mücahit Yildirim, etkili olan firtina nedeniyle Kartal Deresi ve bagli mezralarin yolunda kar temizleme çalismasi yaptiklarini belirterek, “Kar yagisi durdu ancak firtina ve tipi nedeniyle yollarimiz sürekli kapaniyor. Yer yer 3-4 metreyi bulan kar kalinliginda ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Zor sartlarda görev yapiyoruz. Ancak vatandasin ulasimini saglamak zorundayiz. Bu açidan 7/ 24 esasina göre görev yapmak zorundayiz. Zaman zaman çig tehlikesi de atlatiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA