Kültür Ve Doga Turizmi Için Yeni Rotalar Belirlenecek

DENIZLI – Denizli’nin Çal ilçesinde hayata geçirilecek proje kapsaminda, ilçenin yeni turizm rotalari, yürüyüs ve bisiklet parkurlari ile haritalama çalismalari yapilacak.

Kültür Ve Doga Turizmi Için Yeni Rotalar Belirlenecek


Güney Ege Kalkinma Ajansi’nin (GEKA) 2023 yili Teknik Destek Programi kapsaminda desteklenen projeyle Çal Kaymakamligi, Çal Belediyesi ve Denizli Kültür ve Turizm Il Müdürlügü isbirligiyle, Çal’in yeni turizm rotalari, yürüyüs ve bisiklet parkurlari ile haritalama çalismalari yapilacak. Çal Kaymakami Mert Çanga, Belediye Baskani Fethi Akcan, Denizli Kültür ve Turizm Il Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Hayrullah Akgün, Çal Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Denizli ve DETA Danismanlik’tan Uzman Ahmet Benek yol haritasi konusunda görüs alisverisinde bulunmak için Belediye Baskani Akcan’in makaminda toplanti yapti.

Yapilan toplantida Çal ilçesinin turizm rotalari ve sürdürülebilir parkurlarinin olusturulacagi, öne çikarilacak turizm degerlerinin belirlenecegi ve özgün, nitelikli, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olusturulacagi vurgulandi.

Belediye Baskani Fethi Akcan, yaptigi açiklamada; “Kültür ve doga turizmi için çekim yerlerinden biri haline gelen Çal’da 2023 yilinda 10 binin üzerinde kisi Bag Yolu Projesi kapsaminda ilçemize geldi. Amacimiz, yeni turizm rotalari, yürüyüs yollari ve bisiklet parkurlari ile turizm destinasyonu olusturmak. Çal’in gelecegi turizmde” dedi.

Kaynak: İHA