Gaziantep Büyüksehir'den Çalisanlara Yüzde 100 Zam

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve HAK-IS sendikasi tarafindan imzalanan toplu is sözlesmesi ile belediye personeli maaslarina yüzde 100 zam yapilarak en düsük belediye personeli maasi 34 bin TL’ye yükseltildi.

Gaziantep Büyüksehir'den Çalisanlara Yüzde 100 Zam
Gaziantep’te bir restoranda düzenlenen yeni yil toplu is sözlesmesi programina Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, HAK-Is Konfederasyonu Genel Baskani Mahmut Arslan, sendika baskanlari ve belediye çalisanlari katildi.

Toplu is sözlesmesinin imzalanmasi ile Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gazibel A.S., Gazi Agaç A.S., Gazi Danismanlik A.S., Gaski Enerji A.S., Gazi Kültür A.S., Gazi Bilisim A.S. ve Gazi Konut A.S. çalisani maaslarina yüzde 100 zam yapildi. Yapilan yüzde 100’lük zam ile en düsük belediye çalisani maasi 34 bin TL oldu. Zammin yani sira ikramiyeler de 52 yevmiyeden 60 yevmiyeye çikarildi. Zam oranini memnuniyetle karsilayan yaklasik 8 bin belediye çalisani, sloganlar atarak Baskan Fatma Sahin’e tesekkür etti.

"8 bin üye adina tesekkür ediyorum"

Toplu is sözlesmesiyle yapilan zam oraninin Türkiye genelinde yapilan zam oranlari arasinda ilk siralarda yer aldigini belirten HAK-IS Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, "Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yaklasik 8 bin belediye çalisanini kapsayan çok önemli bir zam oranina imza atti. Bu sartlarda bunu yapabilmek kolay degil. Toplam 8 bin üyemiz adina imzalayacagimiz bu toplu is sözlesmesinin herkese hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum" dedi.



"Asgari ücrette yüzde 100 zam yaparak evli çalisanin aylik toplam gelirini 34 bin TL yapmis olduk"

Belediye olarak sartlarini çok çok zorlayarak çalisanlara önemli bir zam yaptiklarini ifade eden Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, "Bugün çok çok zorladigimiz sartlar sonunda aldigimiz kararla en düsük evli çalisanimizin maasini 30 bin TL yaptik. Hayirli, ugurlu olsun. Allah mübarek etsin. Ikramiyeler ve bayram yardimlarimizla birlikte asgari ücrette yüzde yüz zam yaparak evli bir çalisanin aylik toplam gelirini 34 bin TL yapmis olduk. Ikramiyelerimizi de 52 yevmiyeden 60 yevmiyeye yükseltmis olduk" ifadelerini kullandi.

Atilan imzalarin ardindan salonda büyük bir cosku yasandi

Konusmalarin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, HAK-IS Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, Hak-Is ve Hizmet-Is Gaziantep Sube Baskani Halil Ibrahim Tanriöver, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ve Büyüksehir Belediyesi Insan Kaynaklari Daire Baskani Nurullah Bilici’nin katilimiyla yeni toplu is sözlesmesi imzalandi. Atilan imzalarin ardindan salonda büyük bir cosku yasandi.
Kaynak: İHA