Büyükkiliç'tan TOKI Demokrasi Mahallesi'nin Kalbine 6 Milyon TL'lik Yatirim

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, TOKI Demokrasi Mahallesi Sehitler ve Gül Caddelerinde 30 personel, 20’ye yakin is makinesi ile gerçeklestirilen asfaltlama çalismalarini yerinde inceledi.

Büyükkiliç'tan TOKI Demokrasi Mahallesi'nin Kalbine 6 Milyon TL'lik Yatirim
Kayseri Büyüksehir Belediyesi elverisli hava kosullarini firsat bilerek yol yapim ve asfalt çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Kayseri’de ulasim ve altyapi konusunda gerek mahalle sakinlerinden gerekse mahalle muhtarlarindan bilgiler alarak gelisen ihtiyaçlar dogrultusundaki çalismalari ivedilikle gerçeklestiren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, talepler dogrultusunda TOKI Demokrasi Mahallesi’ndeki 2 kilometrelik yolda asfaltlama çalismasi talimati verdi.

“Piril piril, tertemiz hayata geçti. Sehrimize yakisti”

Baskan Büyükkiliç, Sehitler ve Gül Caddelerindeki sona yaklasilan çalismalari yerinde inceledi. Inceleme esnasinda Baskan Büyükkiliç’a Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Ali Hasdal ve Serdar Öztürk, daire baskanlari ve TOKI Demokrasi Mahallesi Muhtari Hatun Kekeç de eslik etti.

Burada açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, sözlerine “Kadirsinas Muhtarimiz Hatun Hanima tesekkür ediyorum” diyerek basladi.

Büyükkiliç konusmasinda, talepler dogrultusunda asfaltlama çalismasi yaptiklarini ifade ederek, “Hakikaten mahalle ile ilgili, burada yolumuzun standardini iyilestirme adina yapilmasi gereken bir talepleri var idi. Ben de arkadaslarimiza talimatlarini vermek suretiyle onu hayata geçirdim. Yaklasik 6 milyon TL civarinda bir harcama ile 2 kilometrelik iki caddemizi içine alacak sekilde, Sehitler Caddemiz ve Gül Caddemiz, böylece piril piril, tertemiz hayata geçti. Sehrimize yakisti, hayirli ugurlu olsun” ifadesinde bulundu ve her zamanki temennisi olan sürücülere sürat yapmamalari ve trafik kurallarina uymalari tavsiyesini yineledi.

Muhtar Kekeç: “Varligi daim olsun, 2024’te yeniden yol yürümek dilegiyle”

Baskan Büyükkiliç’i adayligi dolayisiyla tebrik eden ve basarilar dileyen TOKI Demokrasi Mahallesi Muhtari Hatun Kekeç ise “Kiymetli baskanima çok tesekkür ediyorum. Burasi TOKI Demokrasi Mahallesi’nin kalbiydi. Servisçiler, soförler, gençlerimiz en çok buranin yapilmasini istiyordu. Basta Memduh Baskanima ve Fen Isleri Daire Baskanimiz Yasin Bey’e çok tesekkür ediyorum. Varligi daim olsun, 2024’te yeniden yol yürümek dilegiyle” diye konustu.

30 personel, 20’ye yakin is makinesi ile özverili çalisma

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla sehir merkezi ve ilçelerde bir yandan yeni cadde, bulvar ve kavsaklar yapilirken, diger yandan mevcut cadde, bulvar ve kavsaklarda iyilestirmeler gerçeklestiriliyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan eski asfaltlar tali yollarda kullanilmak üzere freze makinasi ile sökülürken, yapilan sicak asfalt çalismasi ile yollar konforlu hale getiriliyor.

Bu çerçevede, Melikgazi ilçesindeki TOKI Demokrasi Mahallesi içerisinde yer alan ve büyük bir nüfusa hitap eden Sehitler Caddesi ve Gül Caddesi yenileniyor. Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler yaklasik 30 personel, asfalt kaziyici, asfalt serici, silindir ve nakliye araçlarindan olusan 20’ye yakin is makinesi ile birlikte özverili bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. Toplam 2 bin metre uzunluga 11 metre genislige sahip yoldaki bu çalisma, bölgede ikamet eden vatandaslara daha güvenli ve konforlu ulasim imkâni saglayacak.

Yaklasik 3 bin 500 ton sicak asfaltin üretim, serim ve nakliyesinin yapildigi bu yatirimin toplam bedeli 6 milyon TL’yi bulacak.
Kaynak: İHA