Bu Üniversite Kendi Elektrigini Üretiyor Açiklamasi Hem Çevre Korunuyor Hem Tasarruf Saglaniyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasinin çatisina kurdugu günes enerji santrali (GES) sayesinde ihtiyaç duydugu elektrigin yüzde 52’sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sagliyor.

Bu Üniversite Kendi Elektrigini Üretiyor Açiklamasi Hem Çevre Korunuyor Hem Tasarruf Saglaniyor
Günümüzde fosil yakitlardan üretilen enerjiler dogayi ve havayi kirleterek küresel isinmaya neden oluyor. Küresel isinmayi minimum seviyeye indirmek isteyen duyarli bazi kurumlar fosil yakitlardan üretilen enerjiyi kullanmak yerine dogal kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanarak çevreyi koruyor. Bu çerçevede kuruldugu günden bu güne kadar yaptigi çalismalarla adindan sikça söz ettiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yürütmekte oldugu bilimsel projeleri kadar dogaya duyarliligiyla da dikkat çekiyor. Üniversite hizmet binasinin çatisina kurdugu 273 bin 750 kilovat saat enerji üreten GES sayesinde ihtiyaci olan elektrigin yüzde 50’den fazlasini günesten üretiyor. Bu sayede üniversite hem çevreyi korumus hem de yillik 1 milyon liradan fazla tasarruf saglamis oluyor.

Çevreci üniversite, ihtiyaci olan elektrigi çevreyi kirletmeden üretiyor.

"Ihtiyacimiz olan elektrigin yaklasik yüzde 52’sini de yesil enerji diye tabir edebilecegimiz günes enerji santralinden üretmis ve kullanmis olacagiz"

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak elektrik ihtiyacinin yüzde 52’sini kendisi üretmek için günes enerjisi santralini devreye aldiklarini ifade ederek, “Bu kapsamda 3,5 milyon TL’lik yaklasik bir bütçe ile bu yatirim gerçeklestirildi.

Günümüzde bütün dünyanin büyük bir problemi olan küresel isinmadir. Fosil kaynaklardan üretilen enerji iklimleri degistiriyor ve küresel isinmaya sebep oluyor. Çevresel büyük tehditler olusturuyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu etkileri minimum seviyeye indirmek adina biz böyle bir yatirimi gerçeklestirdik. Hem doganin korunmasi hem de yenilenebilir enerji kaynagindan kendi ihtiyaçlarimizin karsilanmasi anlaminda böyle bir projenin önemli olduguna inaniyorduk. Bugün itibariyla da bu proje hayata geçti. Kendi ihtiyacimiz olan elektrigin yaklasik yüzde 52’sini de yesil enerji diye tabir edebilecegimiz günes enerji santralinden üretmis ve kullanmis olacagiz. Üniversitemize, Sivas’a, ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA