Bakan Özhaseki, Adiyaman'da Evini Yerinde Yeniden Yapan Kürkoglu Ailesini Ziyaret Etti

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Adiyaman’da deprem bölgesinin hizla ayaga kaldirilmasi için hayata geçirilen “Yerinde Dönüsüm” projesine basvurarak, aldigi hibe ve kredi destegiyle evini yerinde dönüstüren Kürkoglu ailesini ziyaret etti.

Bakan Özhaseki, Adiyaman'da Evini Yerinde Yeniden Yapan Kürkoglu Ailesini Ziyaret Etti
Bakan Özhaseki, depremin en çok yikima ugrattigi sehirlerden olan Adiyaman’da düzenlenen deprem konutlari kura ve anahtar teslim töreninin ardindan santiye alanlarini ziyaret etti. Alitasi Mahallesi’nde insaat alaninda incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, deprem bölgesinin ihya ve insasi için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüsüm’ projesine basvuran Abdurrahman Kürkoglu’nun aldigi hibe ve kredi destegi ile mahallesinden ayrilmadan yerinde yaptigi evini ziyaret etti.

“Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin”

Kürkoglu ailesinin 6 Subat depremlerinde agir hasar gören 4 katli aile apartmanlarini yikarak yerine yeniden yaptiklari evlerini gezen Bakan Özhaseki, çalismalar hakkinda bilgi aldi. ‘Yerinde Dönüsüm’ projesiyle yapilan evin kisa sürede tamamlanma asamasina geldigini ifade eden Bakan Özhaseki, “Son derece memnun olduk. Güle güle otursunlar, Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin. Cenab-i Hakk bir daha böyle afet göstermesin” dedi.



“Birçok vatandasimiz sözümüze itimat ederek evlerini yapmaya basladi”

‘Yerinde Dönüsüm’ projesi kapsaminda 1,5 milyon liralik destek paketi açikladiklarini hatirlatan Bakan Özhaseki, “Deprem bölgelerinde birçok vatandasimiz bizim bu sözümüze itimat ederek evlerini yerinde yapmaya basladi.

Bu bizim için sevindirici. Bunun 750 bin lirasi hibe, 750 bin lirasi da kredi. Ancak böyle bir kredi imkani tabii ki her zaman bulunamaz. Herkes evini yapip bitirdikten sonra 2 sene geçecek ve 10 yil boyunca sifir faizle parayi geri ödeyecek. Böyle olunca vatandaslar bunu çok degerli buldular. Vatandaslarimiz bu firsattan istifade ederek de evlerini yerlerinde yapiyorlar” diye konustu.

Bakan Özhaseki, daha sonra Emlak Konut’un merkez santiyesi ile Indere santiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, Emlak Konut eliyle yapilan deprem konutlarinin insaati hakkinda yetkililerden bilgiler aldi.
Kaynak: İHA