Atatürk'ün Kusadasi'na Gelisinin 100.Yili Kutlandi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kusadasi’na gelisinin 100’üncü yil dönümü, kenti izledigi Gazibegendi Tepesi’nde düzenlenen törenle kutlandi.

Atatürk'ün Kusadasi'na Gelisinin 100.Yili Kutlandi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kusadasi’na gelisinin 100’üncü yil dönümü dolayisiyla Gazibegendi tepesi olan noktada kutlama töreni düzenlendi.

Törene Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik, Kusadasi Belediye Baskan Vekili Gürol Turhan, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, idari ve mülki amirler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve  kuruluslari, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile ögrenciler ve vatandaslar katildi.



Tören, Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik ve Kusadasi Belediye Baskan Vekili Gürol Turhan’in Atatürk heykeline çelenk koymasiyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden törende, ögrencilerin günün anlam ve önemini belirten konusma ve siirlerini okumasinin ardindan, Kusadasi Belediyesi Dans Sanatlari Akademisi Spor Kulübü (KUSADANS) ve Kusadasi Folklor Arastirma Dernegi (KUFAD) tarafindan çesitli halk oyunlari gösterileri sergilendi.

Törende bir konusma yapan Kusadasi Belediye Baskan Vekili Gürol Turhan, “Atatürk’ün kentimiz Kusadasi’ni onurlandirmasi bundan 100 yil önce hemsehrimiz olmasiyla övündügümüz Iktisat Bakani Mahmut Esat Bozkurt’un daveti üzerine olmustur. 9 Subat 1924 tarihinde Kusadasi’ni ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, su an bulundugumuz noktada aracini durdurarak kentimizin essiz manzarasini seyretmis ve Kusadasi’ni çok begendigini ifade etmistir. Kusadalilar da Atamizin anisina duyduklari saygi ile bu noktayi Gazibegendi olarak adlandirmistir. Atamizin kentimizi ziyareti, biz Kusadalilar için her zaman mutluluk ve onur kaynagi olacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA