AK Parti, Kastamonu Ilçe Belediye Adaylarini Açikladi

AK Parti Kastamonu ilçe belediye baskan adaylari Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan’in katildigi programla açiklandi. Bakan Yumakli, “Merkezi yönetimle yerel yönetimin Türkiye’nin gücüyle, Kastamonu’nun gücünün birlestirilmesi için 31 Mart bir firsattir” dedi.

AK Parti, Kastamonu Ilçe Belediye Adaylarini Açikladi
AK Parti’nin 31 Mart Mahalli Idareler Seçimi için Kastamonu’nun ilçelerden aday gösterdigi belediye baskan adaylari açiklandi. Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan’in katilimi ile düzenlenen tören Hüsnü Tandogan Spor Salonu’ndan gerçeklestirildi.

Partililerin yogun katilim gösterdigi programda ilk olarak konusan AK Parti Kastamonu Belediye Baskan Adayi Tahsin Babas ve AK Parti Kastamonu Il Baskani Dogan Ünlü, Kastamonu Belediyesi ve 19 ilçede AK Partili belediye baskanlarinin seçimi kazanacagini belirtti.



“22 yillik AK Parti iktidarinda Türkiye için neler yapildiginin en yakin sahitleri sizlersiniz”

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, AK Parti’nin 22 yillik iktidarinda imza atilan projelerle ilgili konusarak, "Ülkemiz için yine çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. ‘Önce hizmet, önce Türkiye’ diyerek yürüttügümüz çalismalari daha da güçlü bir sekilde yürütecegimizden herhangi bir Tereddüdümüz yok. Baskanlarim söyledi.

31 Mart Seçimleri için zafere giden yolun taslarini elbette bizler dösedik. Son virajdayiz. Bunu da gerçeklestirerek31 Mart aksamini insallah Türkiye yüzyilina, gerçek belediyecilige ve halkimizin hakkettigi hizmete ulastiracagiz. Güzel ilimiz için en iyisini yapmak üzere yeni adaylarimizla hizmet bayragini daha yukari tasiyacagiz. Ben buna yürekten inaniyorum. Adaylarimiza ve Kastamonulu hemsehrilerime yürekten inaniyorum, güveniyorum. 22 yillik AK Parti iktidarinda Türkiye için neler yapildiginin en yakin sahitleri sizlersiniz. Kastamonulular her zamanki gibi bizim çok sesimiz çikmaz, bizler mazlum ve masum insanlariz. Bir Kastamonulu çok konusmak ama yüreginden düsünür. 31 Mart’ta da insallah benim hemsehrilerim, yine yüreklerinden ve söze degil, icraata bakacaklar. Çünkü su anda, ayni 28 Mayis’ta ve öncesinde oldugu gibi tirnak içinde söylüyorum, tavlamaya dönük, sizleri kandirmaya dönük hiçbir seye izin vermediniz vermeyeceksiniz. Hepinize tesekkür ediyorum” dedi.



“22 yillik kesintisiz AK Parti iktidarini Türkiye yüzyiliyla taçlandiracagiz”

AK Parti’nin tüm kadrolarinin seçime hazir oldugunu kaydeden Yumakli, “Elbette AK Parti teskilatimiz Türkiye yüzyilinin belediye seçimlerine çoktan hazir. Bizler de bu süreçte sehir sehir dolasiyoruz, AK Parti’nin farkini anlatiyoruz. Teskilat çalismalarimiza destek veriyoruz, vatandaslarimizi ziyaret ediyoruz. Hakikaten bütün sözüm özü suna geliyor; bir AK Parti belediyeciligi var bir de digerleri var. Insallah basta Kastamonu olmak üzere ilçelerimizin tamami AK Parti’nin gerçek belediyeciligine 31 Mart aksami sahip olmus olacak ve biz bunu Allah nasip ederse bunu buradan birlikte kutlamis olacagiz. Milli iradeyi zuhur ettiremeyen hiç kimsenin Türkiye’yi insa edemeyecegine inanan bir partiyiz. Demokrasiyi güçlendirmeye ekonomik ve sosyal kalkinmaya, tam bagim ideallerimizi gerçeklestirmeye, milli iradeye iliskin tahayyülü olmayanlarin yetismesi imkansizdir. Geçtigimiz 22 yillik kesintisiz AK Parti iktidarini Türkiye yüzyiliyla taçlandiracagiz insallah” diye konustu.



“Merkezi yönetimle yerel yönetimin Türkiye’nin gücüyle, Kastamonu’nun gücünün birlestirilmesi için 31 Mart bir firsattir”

Yerel yönetimlerle merkezi yönetimin gücünün birlesmesinin çok önemli olduguna vurgu yapan Yumakli, “Ne kadar konusursak konusalim aslinda bütün gerçek burada. Merkezi yönetimle, yerel yönetimin Türkiye’nin gücüyle, Kastamonu’nun gücünün birlestirilmesi için 31 Mart bir firsattir. Insallah hem Türkiye hem de Kastamonu bu firsati iskalamayacak. Malumunuz AK Parti seçim beyannamesinde Türkiye yüzyili için gerçek belediyecilik mottosu vardi. Sayin Cumhurbaskanimiz bunlari tek tek paylasti, gittigi illerde de bunlari söylüyor ama ben de buradan, bütün bizden tekrar etmek istiyorum” seklinde konustu.



“Ulusal hedeflerimize sehirlerimiz güçlü olmazsa ulasamayiz”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan ise, “Türkiye yüzyili basladi, 14, 28 Mayis seçimleriyle birlikte kapilari sonuna kadar açildi. Sizin desteginizle bizler o kapidan girdik. Simdi ülkemizin, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde daha gidecek çok yolu, daha gerçeklestireceginin de hedefleri var. Tam da bu noktada ulusal hedeflerimize sehirlerimiz güçlü olmazsa ulasamayiz. Bu hedeflerin her birini sehirlerimizde gerçeklestirmezsek Türkiye olarak o güçlü hedeflerimize ulasmamiz zorlasir. Dolayisiyla her birimiz üzerimize düseni yapacagiz. Bu sehirde dogan, bu sehirde büyüyen çocuklarin bu sehirde okumasini, bu sehirde yasamasi ve bu sehirde is bulmasi, hiçbir soru isareti kalmayacak sekilde, bu sekilde yasamasi ve bu sehrin ekonomisi, bu sehrin üretimi, bu sehrin tarihi ve kültürel varligini gelistirecek bütün imkanlarin saglanmasi noktasinda hepimiz hemfikir miyiz, hemfikiriz. Onun için hükümetimizin tüm kanallari Sayin Tarim ve Orman Bakanimizin nezdinde açik. Onun disinda ben sahidim, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde degerli milletvekillerimizin bu sehir için ne kadar emek verdigine, ne kadar çaba gösterdigine, bu sehre gelecek her bir yenilik için gece gündüz çalistigina sahidim. O zaman 1 Nisan sabahi bu sehirde büyük bir kutlama yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan tarafindan AK Parti Belediye baskanlarinin isimleri okunarak sahneye davet edildi. Program adaylarla hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.

AK Parti’nin Kastamonu’nun 19 ilçesindeki belediye baskani adaylari su sekilde:

"Abana Belediye Baskan Adayi Seda Oyar

Agli Belediye Baskan Adayi Bülent Ergin

Araç Belediye Baskan Adayi Süleyman Yazkan

Azdavay Belediye Baskan Adayi Faik Kesçi

Bozkurt Belediye Baskan Adayi Ekrem Acar

Cide Belediye Baskan Adayi Sadullah Serdar Ketenci

Çatalzeytin Belediye Baskan Adayi Musa Ihsan Uguz

Daday Belediye Baskan Adayi Mehmet Apaydin

Devrekani Belediye Baskan Adayi Engin Altikulaç

Doganyurt Belediye Baskan Adayi Ahmet Kaya

Hanönü Belediye Baskan Adayi Serkan Uçar

Ihsangazi Belediye Baskan Adayi Ufuk Ayvaci

Inebolu Belediye Baskan Adayi Mustafa Huner Ozay

Küre Belediye Baskan Adayi Salih Turan

Pinarbasi Belediye Baskan Adayi Serkan Ari

Seydiler Belediye Baskan Adayi Vural Arslan

Senpazar Belediye Baskan Adayi Cem Çinar

Tasköprü Belediye Baskan Adayi Hüseyin Arslan

Tosya Belediye Baskan Adayi Kazim Sahin."
Kaynak: İHA